„Să nu lăsăm pe Satana să aibă un câștig de la noi” (2 Corinteni 2:11)

Recunoaște dușmanul adevărat al căsniciei tale. în acele zile în care te gândești că „nu mai pot sta nici o clipă în această relație” e ușor să-ți pierzi perspectiva și să te concentrezi pe lucruri greșite. Căsnicia a fost ideea lui Dumnezeu. El a plănuit-o ca fundament al împărăției Sale pământești. Asta face din căsnicie una dintre țintele favorite ale diavolului. E motivul pentru care el a otrăvit perspectiva și a pus confuzie în mintea primului cuplu. El l-a amăgit pe Adam să creadă că Eva era problema lui, dând vina pe ea pentru ceea ce s-a întâmplat (Geneza 3:12), însă amândoi au fost amăgiți de „tatăl minciunilor” (loan 8:44).

Diavolul a știut că poate submina planul lui Dumnezeu, strecurându-se între cei doi, din primul cuplu de pe pământ și aducând învinovățire și interes propriu, iar metodele lui nu s-au schimbat. De aceea ținem socoteala greșelilor celuilalt, identificându-ne partenerul/a ca fiind problema și refuzând să dăm dovadă de har. Pavel ne ajută să înțelegem cum *să biruim strategia diavolului. „Am iertat pentru voi, în fața lui Hristos, ca să nu lăsăm pe Satana să aibă un câștig de la noi; căci nu suntem în neștiință despre planurile lui” (2 Corinteni 2:10-11).

Apoi, tot apostolul ne sfătuiește, spunând că „dragostea … nu caută folosul său” (1 Corinteni 13:4-5).

Asta nu înseamnă că dragostea trăiește în negare, ci că ea alege să practice lepădarea de sine! Așa că, în loc să ții socoteala celor mai mari defecte ale partenerului/ei tău/tale, alege să cauți cele mai mari calități și arată-ți aprecierea.

Nimic nu topește resentimentul și împietrirea ca exprimarea aprecierii față de celălalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.