„Ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă” (Marcu 10:9)
Nu toate relațiile pot fi salvate. Când abuzul fizic, mental sau emoțional amenință siguranța copiilor tăi sau siguranța ta, se poate să fii obligat să pleci. Dacă nu faci așa, se poate ajunge la o tragedie, dar când se poate găsi o soluție aplicabilă, o relație tulburată poate deveni izvorul bucuriei și împlinirii reciproce.

lată câteva idei cheie care te vor ajuta să vezi de ce merită să rămâi: adoptă perspectiva lui Dumnezeu asupra păcatului – al tău și al partenerului/partenerei tale.

Una din problemele majore este modul în care clasificăm păcatul – mai ales cel al partenerului/ei. Ești pe bună dreptate sătul și încordat pentru că el/ea este incorigibil(ă) și egoist(ă). El/ea este păcătosul cu voia – tu ești sfântul ofensat. El/ea are nevoie de reparație generală, iar tu ești responsabil(ă) cu ducerea la îndeplinire a acestui lucru. Lucruri precum critica, cicăleala și dorința de a controla par mărunte în comparație cu partenerul/a ta care înjură, bea și se uită la situri pornografice.

Din perspectiva lui Dumnezeu, păcatul este păcat – și al tău și al lui/ei! Toate păcatele sunt dăunătoare relației.

Nu mai „clasifica” păcatul și încearcă să descoperi puterea de transformare a relației pentru rezolvarea situației așa cum ne-a învățat Domnul Isus. „Cum poți zice fratelui tău: „Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău” și, când colo, tu ai o bârnă într-al tău?… Fățarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, și atunci vei vedea deslușit să scoți paiul din ochiul fratelui tău” (Matei 7:4-5).

Vei fi uimit să vezi cum Dumnezeu va face ca partenerul/a tău/ta își va recunoaște problema și o va rezolva când ești sincer și o rezolvi pe a ta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.