20 Noiembrie

1
38

” El a fost cunoscut mai înainte de întemeierea lumii, si a fost aratat lasfârsitul vremurilor pentru voi, cari prin El, sunteti credinciosi înDumnezeu, care L-a înviat din morti, si I-a dat slava, pentru ca credintasi nadejdea voastra sa fie în Dumnezeu.” I Petru 1:20-21

Pastorul prezbiterian Frederick Buechner, a povestit despre un momentdeosebit din viata sa, când Dumnezeu l-a zdrobit printr-o grea încercare.  Fiica sa s-a îmbolnavit peste noapte, iar el dupa ce a dus-o la spital seîntorcea spre casa macinat profund de aceasta situatie din familia sa.

Fiindu-i foarte greu sa conduca, a iesit de pe autostrada si a intratîntr-o parcare, pentru a medita si a se ruga pentru aceasta problema. Întimp ce si-a plecat capul pe volanul masinii rugându-se pentru fiica sa,  inima îi era însa deosebit de framântata, pentru ca înca nu stiadiagnoticul pe care medicii urmau sa-l puna.

În acele momente când astepta un raspuns de la Dumnezeu o alta masina aiesit de pe autostrada si a oprit în parcare chiar în dreptul masinii sale.  Când Buechner s-a uitat pe geam, a observat ca pe portiera masinii erascris înscriptionarea ” TRUST in our services” ( încrede-te în serviciilenoastre).

Desi acea masina care apartinea unei companii de asigurari, prin acel slogancerea asiguratilor ei sa aiba încredere în serviciile pe care le presteaza,  pentru Buechner acesta era cuvântul de care în acele momente avea cea maimare nevoie . El a înteles ca primise raspunsul la rugaciune prin acelcuvânt care îl îndemna sa aiba încredere nu numai într-o companie deasigurari, ci în Dumnezeul care are autoritate si putere asupra oricareiîncercari.

A fost foarte greu pentru mine sa descriu acea experienta, spunea el adesea,  pentru ca la început nu-mi puteam explica acea situatie. A fost ocoincidenta, sau un mesaj de la Dumnezeu?

Desi unii pot lua în considerare ambele alternative, pentru mine aceasituatie a fost o adevarata epifanie. Dumnezeu mi-a trimis un cuvânt demângaiere si încurajare, aranjând ca din sutele de masini care circulau peautostrada, sa intre în parcare exact masina care purta acel slogan.

Daca treci prin situatii pentru care înca nu ai un raspuns, fii atent laceea ce se întâmpla în jurul tau, pentru ca Dumnezeu a pregatit un raspunssi pentru tine.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa ma încred în Tine si sa nu ma mai tem denimic. Amin.

1 COMENTARIU

  1. O DA CE IMPORTANT E SA TE INCREZI IN Dumnezeu ORICE SITUATIE DIFICILA E DEPASITA ALATURI DE TATA. EL PROMITE CA NE VA INSOTI SI NE VA TOT CE AVEM NEVOIE IN CEASUL ACELA TOTUL PRIMIM DE LA EL; PUTEM MANIFESTA CA SI IOV O ATITUDINE DE INCREDERE FARA REZERVE CE PUTEM ADUCE BUN FINTEI NOASTRE INGRIJORANDU’NE?ORICUM NU PUTEM SCHIMBA NIMIC DIN CE A HOTARAT EL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.