20 Noiembrie

0
41

” Dar doreau o patrie mai buna , adica o patrie cereasca . De aceea lui Dumnezeu nu-I este rusine sa Se numeasca Dumnezeul lor, caci le-a pregatit o cetate. ” Evrei 11:16

În cartea sa “Garduri sau Poduri”, John Johnston, a descris un eveniment inedit dintr-o competitie sportiva nationala, Americana. Un jucator al acestei echipe a fost desemnat pentru meciul final de catre suporteri, dintre fani. Pentru acesta a fost o onoare deosebita sa joace în echipa pe care o iubea, la un meci atît de important. Marea lui problema era faptul ca pentru aceasta mare oportunitate nu era pregatit !

O camera de luat vederi a inregistrat toata pregatirea acestuia, înainte de a intra pe teren. Un moment deosebit a fost timpul cînd acesta a trebuit sa îmbrace echipamentul.Numai pentru a se echipa pentru meci , a fost o provocare majora pentru acest neinitiat. I-au cumparat un tricou de la un magazin din aeroport , pe care i-au scris un numar cu un marker. Au împrumutat jambiere de la un jucator al unei alte echipe, iar o casca potrivita i-a fost adusa chiar atunci cînd urmau sa urce în avion, pentru a se deplasa lalocul competitiei! Întreaga pregatire s-a facut în graba; cu un fan si cu obstacole deosebite.

Acest jucator ar fi trebuit sa fi citit pilda Domnului Isus, despre cele 5 fecioare neîntelepte si despre acel om care a venit la masa împaratului , fara haina de nunta !

Modul cum abordam timpul de pregatire, dezvaluie multe lucruri despre caracterul nostru. Spre deosebire de acest jucator desemnat de fani, care a trebuit sa se pregateasca pentru joc la minut, este exemplul astronautilor :

Acestia înainte de a porni în misiunea încredintata, muncesc din greu si se pregatesc intens. În una dintre expeditiile Apolo, cînd Conrad a fost întrebat despre experientele traite, acesta a raspuns : ” A fost la fel ca saptamîna trecuta !” “Cînd am pasit pe luna, mi s-a parut ca am mai fost pe aici de multe ori înainte, pentru ca am repetat aceleasi exercitii la antrenament.”

Aceasta experienta a devenit pentru noi atît de familiara, pentru ca ne- am pregatit pentru acest moment în ultimii patru ani , în fiecare zi !

Cum te pregatesti pentru a-l întîlni pe Domnul ? Te asemeni cu acel jucator desemnat de fani ; sau cu astronautii ?

Rug. Doamne Dumnezeule ; n-as vrea sa ma numar printre cei neîntelepti, de aceea Te rog sa ma ajuti sa ma pregatesc în fiecare zi. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.