SARBATORI FERICITE

1
143

Salutul nostru pentru toti cititorii paginii misiune.ro si pentru toti misionarii ce petrec sarbatorile , pe cîmpul de misiune ,aflati chiar în tari musulmane, unde nici nu se pomeneste despre Craciun si Nasterea Domnului,este:” Sărbători Fericite !”
 Va dorim din toata inima acesta binecuvântare, si ne rugam sa aveti fericire deplina la sarbatori si în întreg anul care vine !

Dar CINE POATE AVEA CU ADEVĂRAT SARBATORI FERICITE ?

Desi mesajul pe care îl auzim cel mai fregvent, în aceasta vreme de pregatire pentru sarbatoarea Nasterii Domnului Isus , este urarea de:” SARBĂTORI FERICITE !”este oare acest mesaj si salutul dragostei izvorît din adîncul inimii, pentru cei pe care îi iubim?

Indiferent cum ne-a fost viata, la sfîrsitul anului, ne dorim SARBĂTORI FERICITE !

SARBATORI FERICITE Provocat de aceasta urare repetată la nesfîrsit , în acest prag de sarbatoare m-am întrebat : Pentru cîti dintre cei care primesc acesta felicitare, aceasta urare este si-o realitate ? Cine poate avea cu adevarat : SARBATORI FERICITE ?

Gîndeste-te putin la aceasta întrebare si încearca să-I gasesti raspunsul .
Cum ai descrie tu un om fericit de sarbatori ? Cu siguranta raspunsul multora ar începe astfel: este fericit cel ce are bani, prieteni , colindatori si mîncare si bautura cît îsi doreste !

La nasterea Domnului Isus a fost un om care îsi putea permite acest lux ; si cu toate acestea n-a fost fericit ! Irod , era împaratul Iudeii ,asezat în aceasta slujba chiar de Cezar August. El si-a strîns bogatie , a cîstigat faima, imprimînd teama si respect pentru toti cei din jur. Avea palate somtuoase si traia într-un huzur care I-au facut pe cei din vremea lui să-l numeasca “Cel Mare”! Cu toate acestea la primul Craciun însa, cînd s-a nascut Domnul Isus , Irod n-a avut parte de sarbatori fericite !

Cînd a auzit ca în tinutul lui s-a nascut un nou împarat ; asa cum arata Sfînta Scriptura “¦” Irod s-a tulburat mult ; si tot Ierusalimul s-a tulburat împreuna cu el ” Mat.2:3. Desi avea tot ce-si putea dori , inima lui nu s-a putut bucura ,pentru ca era stapînita de invidie si teama.

L-a considerat pe Domnul Isus un potential rival, unul pentru care nu este loc în casa regala si nici în împaratia lui. El a pierdut astfel bucuria sarbatorii si toate celelalte lucruri nu mai aveau nici un pret, pentru ca s-a nascut Regele ! Ca sa scape de El ; a înarmat soldatii si a pornit spre Betleem, dar nu ca sa I se închine asa cum a promis ; ci ca sa se razbune. Teama din inima lui l-a determinat sa porunceasca sa fie omorîti toti copiii de parte barbatească de la doi ani în jos ! Mat.2:16 .

În loc de Sarbatori fericite împreuna cu noul Rege, Irod a avut : Sarbatori zbuciumate ! si a provocat Sarbatori înlacrimate ! El este un bun indiciu a felului cum arata sarbatorile celor ce nu vor să-L primeasca pe Domnul Isus.

O alta categorie de oameni mentionata de Sfînta Scriptura, care la primul Craciun puteu sa aiba “sarbatori fericite “, a fost cea a religiosilor vremii . Ei stiau Biblia si întelegeau evenimentele. Cînd preotilor si carturarilor li s-a cerut sa spuna ” unde trebuia sa se nasca Hristosul , acestia si-au spus frumos poezia :

“În Betleemul din Iudeia ” ! Ei stiau nu numai locul unde trebuia sa se nasca Mesia, ci si cine a făcut această profetie : “profetul Mica ” ! Mat. 2:5-6 . Daca acest raspuns ar fi fost dat de un copil de la scoala duminicala din timpul zilelor noastre, acesta ar fi primit cel mai frumos cadou de Craciun.

Desi datorita a ceea ce stiau , preotii si carturarii , erau cei mai îndreptatiti să aiba “Sarbatori fericite” ; la nasterea Domnului Isus, si ei se tulbura asemenea lui Irod. Desi cunosteau unde este pruncul, n-au mers sa îl caute, să-l întîlneasca si sa I se închine !

Au preferat să ramîna cu slujba lor religioasa searbada si goala si sa fie simpli spectatori ai evenimentelor, dar fara bucurie si împlinire de sarbatori !

Asa de multi dintre crestinii zilelor noastre sunt asemenea lor ! Nu sunt ca Irod, afundati în cloaca placerii si a pacatului, dar se mulțumesc numai cu o religie împlinita ceremonial. Ei cunosc adevarul si sar imediat sa dea indicatii si sugestii altora, dar n-au pe Isus si fara El, n-au “Sarbatori Fericite “!

Putem observa apoi ca la primul Craciun, cerul a anuntat ca vor fi Sarbatori fericite pentru tot norodul ! Îngerul care a vestit nasterea Domnului, pastorilor din cîmpiile Betleemului a spus : “¦”va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul ” Luca 2:10.

Norodul caruia cel dintîi îi era destinata aceasta bucurie era neamul lui Israel. Ei erau cei carora Dumnezeu le-a comunicat vestea despre nasterea lui Mesia , prin prooroci . Cei din neamul lui Israel îl asteptau pe Mesia ; dar atunci cînd Acesta a venit, ei n-au fost pregatiti să-L primeasca. ” A venit la ai Săi, si ai Sai nu L-au primit “. Ioan 1:11.

Din aceasta cauza în locul bucuriei si-a sarbatorii , Ierusalimul s-a tulburat, împreuna cu Irod. Ce experientă trista ! Cei mai îndreptatiti sa aiba parte de “Sărbători Fericite , nu s-au putut bucura !

Vazînd ca nici cei ce au bani si o buna pozitie sociala , nici cei ce au o viata religioasan si nici cei ce au fost înstiintati despre nasterea Domnului Isus, n-au putut sa se bucure la întruparea lui Mesia, putem sa ne întrebam : Cine poate avea atunci cu adevarat ” Sărbători Fericite “?

Sfînta Scriptură prezintă un grup de oameni care la nasterea Domnului Isus au trait aceasta bucurie.Despre acestia putem spune cu adevarat ca au avut “Sarbatori Fericite” ! Printre acestia au fost fecioara Maria ; mama Domnului Isus.

Maria ca si logodnicul ei,provenea dintr-o familie simpla din Israel. La fel ca multi din vremea lor, ei erau saraci si cu mari nevoi materiale. Cînd Maria a trebuit sa nasca ,tot ce a avut sa-i ofere primului ei nascut a fost doar cîteva scutece sarace, iar locul unde aceasta L-a primit, era o iesle.

Desi Maria se confrunta cu toate aceste mari nevoi materiale, iar nasterea Domnului Isus i-a încurcat planurile pe care si le-a facut pentru casatorie, la nasterea Domnului Isus,o gasim cu inima plină de bucurie, mărturisind :” mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mîntuitorul meu ” si ” deacum încolo, toate neamurile îi vor zice fericita” Luca 1:47-48

Iata un suflet ce a avut parte de “Sarbatori Fericite” , pentru că purta pe brate pe Domnul Isus! Învatînd din experienta Mariei , întelegem ca pot avea “Sarbatori Fericite cei ce îl au pe Domnul Isus!

Poate ca privind în jurul tau, la fel ca fecioara Maria, vezi numai durere si lipsuri . Iar planurile ti-au fost încurcate nemaiavînd nici o nadejde pentru viitor! Nu uita si tu poti avea “Sarbatori Fericite ” dacă îl ai prin credintă pe Fiul Lui Dumnezeu. Cînd îl ai pe El si cauti mai întîi împaratia Lui , toate celelalte lucruri ti se vor da pe deasupra.

O alta categorie de oameni care au avut “Sarbatori Fericite” au fost: “Magii din Rasarit”. Acestia erau i învatatii vremii. Au auzit despre nasterea Domnului Isus citind mesajul astrelor ceresti . Ca sa-L întîlneasca pe “Noul Rege” au făcut o
călătorie lunga, venind tocmai din Persia pîna la Ierusalim. Iar la sfîrsitul acestei calatorii au avut chiar privilegiul sa-l întîlneasca pe împaratul Irod si sa-i viziteze palatul .

.Toate aceste experiente puteau sa formeze pentru ei cadrul în care sa traiasca Sărbători Fericite !. Ei nu s-au bucurat însa c-au vazut Ierusalimul si nici ca l-au întîlnit pe Irod ; ci au trait adevarata bucurie atunci “cănd au vazut steaua ” si condusi de ea au ajuns în locul unde era Domnul. Pasind înaintea Lui, s-au prăbuiit în închinare aducîndu-I ca dar: aur, tămîie si smirnă. Mat 2:11.

Putem spune observînd motivul bucuriei lor ,ca ei au avut Sarbatori Fericite, pentru ca au gasit Regele pe care îl cautau si au avut privilegiul sa vina în închinare si daruire înaintea Lui. Au trait astfel o experienta care le-a schimbat viata ,si i-a determinat sa-si continuie calatoria pe un alt drum.Mat.2:12.

Unde ti-ai planificat sa petreci sarbatorile ? Chiar de ti-ai propus sa mergi în alta tara , la fel ca si Magii, adevarata bucurie o vei trai ,numai daca vei gasi pruncul si vei veni în închinare înaintea Lui !

Alaturi de Maria, mama Domnului Isus si Magii din Rasarit, citind Sfînta Scriptura care relateaza evenimentele petrecute la întruparea Domnului Isus , descoperim ca “Sarbatori Fericite” au avut si “Păstorii din Betleem”!

Acestia sunt oamenii care la nasterea Domnului Isus au audiat cel mai deosebit concert de Craciun. Pentru ei colindele au fost cîntate de “Oastea Cereasca ” iar predicatorul ce le-a comunicat vestea buna , a fost mesagerul special trimis de Dumnezeu. Avînd parte de aceste experiente puteau sa spuna unul altuia : am avut cu adevarat “Sarbatori Fericite”!

Cine a mai avut astfel de colindatori si cine a mai descoperit asa de repede si cu atîtea detalii adevărul despre nasterea Domnului Isus ?

Pe acesti pastori îi gasim însa slavind pe Dumnezeu si avînd inima plina de bucurie si fericire la sarbatori, dupa ce au cercetat cu deamaruntul sa vada daca ce li s-a spus este realitate ! Ei au cunoscut Adevarul , dar mai mult decît atît probat si comunicat Adevarul.
Ajunsi în fata pruncului si-a familiei sfinte , pastorii au povestit tot ce li se spusese despre prunc. Putem spune deci: au Sărbători Fericite, cei ce au aflat ce s-a petrecut în Betlelem , dar mai mult decît atît, s-au convins de adevărul întrupării , prin experienta întîlnirii personale cu Domnul Isus. Iar dupa aceasta întîlnire sunt gata sa-L slaveasca pe Dumnezeu si sa marturiseasca si altora despre acest fapt!

Vrei sarbatori fericite ? .Fii gata sa asculti ce se spune despre Domnul Isus, apoi convinge-te personal de realitatea întruparii . Iar daca ai avut un moment cînd în închinare ti-ai prosternut fiinta înaintea Domnului Isus asemenea pastorilor , ai curajul de a spune si altora ceea ce ti-a descoperit tie Domnul , pentru ca sa poti trai bucuria slujirii si sa ai cele mai fericite Sarbatori !

Salutul nostru pentru toti cititorii paginii www.misiune.ro si pentru toti misionarii ce petrec sarbatorile , pe cîmpul de misiune , unii aflati în tari musulmane, unde nici nu se aminteste despre Craciun si Nasterea Domnului ,este acelasi: Sărbători Fericite ! Dorim ca voua tuturor Dumnezeu sa va daruiasca acesta binecuvîntare, traind bucuria partasiei cu Cel Întrupat , bucuria dedicarii si predarii depline în închinare si bucuria biruintei prin proclamarea Adevarului !

Echipa www.misiune.ro

1 COMENTARIU

  1. Mosul sa va aduca sanatate, liniste sufleteasca, pe toti cei dragi alaturi si multa, multa iubire, iar in noul an ce vine sa intampinati fiecare dimineata cu zambetul pe buze, sa nu mai varsati lacrimi decat de bucurie , iar ochii sa va straluceasca vesnic de fericire. Un Craciun de basm si la multi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.