20 Mai -ÎNCURAJAREA E UN LUCRU PLIN DE PUTERE

0
45

“Cine îmbărbătează pe alții, să se țină de îmbărbătare” (Romani 12:8)

Mulți bărbați și femei care au renunțat la ceva, ar fi continuat dacă ar fi avut parte măcar de o vorbă încurajatoare din partea cuiva. Încurajarea este atât de vitală, încât Scriptura o consideră de același rang cu daruri precum învățătura și cârmuirea (Romani 12:6-8).

lată două relatări care ilustrează puterea încurajării.

Prima relatare: Nu cu mult timp în urmă, lumea a văzut cum trei balene cenușii, prinse în gheață la Capul Barrow, Alaska, sângerau după ce au fost lovite și pluteau, căutând să respire printr-o gaură din gheață. Singura speranță a balenelor era să fie transportate cumva la 10 km dincolo de gheață, în larg. Salvatorii au început să taie găuri de respirație cam la un metru distanță una de alta în gheaja groasă de 15 cm. Timp de opt zile, ei au încurajat balenele să treacă de la o gaură la alta, kilometru după kilometru. Pe drum, una dintre balene a dispărut iar celelalte două balene, Putu și Siku, au înotat spre libertate.

A doua relatare: Jackie Robinson a fost primul jucător negru care a jucat în liga principală de baseball din Statele Unite. În timp ce depășea bariera rasială în baseball, el s-a confruntat cu mulțimile batjocoritoare pe fiecare stadion. Jucând într-o zi pe stadionul de acasă din Brooklyn, a comis o greșeală și proprii săi fani au început să-l huiduiască. În timp ce stătea în picioare, umilit, la a doua bază, “Pee Wee” Reese (celebru jucător de baseball din America în anii 50-60 ““ n.tr) a venit și a stat lângă el. L-a luat pe Robinson pe după umeri și s-au confruntat cu mulțimea împreună. Fanii s-au liniștit; jocul a continuat. Mai târziu, Robinson a spus că acel braț care l-a luat pe după umeri i-a salvat cariera! Încurajarea ““ e un lucru plin de putere atât în lumea animalelor cât și a oamenilor.

Așadar, pe cine poți tu încuraja astăzi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.