20 Mai -DESPRE DISCIPLINĂ (1)

0
47


“Pedepsește-ți fiul, și el îți va da odihnă, și îți va aduce desfătare sufletului”
(Proverbe 29:17)

Noi producem o generație de copii cărora li se permite să crească singuri cu ajutorul televizorului, DVD-urilor violente și internetului (care este ca și un teren minat!) Deseori ambii părinți lucrează, lăsând ca un copil să-l supravegheze pe celălalt. Drept rezultat, ei devin lege pentru ei înșiși. “Copilul lăsat de capul lui face rușine mamei sale” (Proverbe 29:15).

Majoritatea dintre noi suntem niște părinți iubitori, dar copiii noștri au nevoie de disciplină și de reguli după care să trăiască. Dragostea are o coloană vertebrală, ea se numește disciplină. Fără ea, dragostea este libertinaj. “Cine cruță nuiaua, urăște pe fiul său” (Proverbe 13:24).

Părinții nu trebuie să fie exagerat de severi, dar copiii au nevoie de o călăuzire constantă și disciplinată. Aplicarea disciplinei nu este ușoară. Dar alternativa este trădarea copiilor noștri și a responsabilității noastre date de Dumnezeu! Eșecul în aplicarea disciplinei pentru a câștiga o popularitate pe termen scurt față de copiii noștri sfârșește întotdeauna cu prețul respectului lor pe termen lung. Să aștepți ca pruncii tăi să-și dea seama ce este bine și ce este rău este o povară pe care nu ar trebui s-o poarte; echipamentul lor neurologic și moral nu este suficient de bine dezvoltat pentru o astfel de responsabilitate.

Biblia spune: “Nebunia este lipită de inima copilului, dar nuiaua certării o va dezlipi de el” (Proverbe 22:15). Copiii tăi învață să ia decizii bune din recompensele și consecințele confruntării cu disciplina de acasă. Așa că nu-i dezamăgi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.