„Chiar dacă ați avea zece mii de învățători în Hristos, totuși n-aveți mai mulți părinți”
(1 Corinteni 4:15)

Taților, faceți aceste trei lucruri pentru copiii voștri:

1) Avertizați-i cu privire la pericolele sentimentului de îndreptățire. Da, ei au nevoie de părinți care să le dea dovadă de dragoste necondiționată. Unii dintre noi, însă, au impresia că pruncii nu greșesc niciodată – nici chiar când greșesc! Drept consecință, aceștia cresc având așteptări nerealiste și o părere distorsionată în ceea ce privește modul în care funcționează viața.

Toți primim în viață un „formular” al participantului în care sunt notate atât victoriile, cât si înfrângerile noastre. Conștientizează-i pe copiii tăi că toți greșim. Dacă nu sunt conștienți de lucrul acesta, ajung să fie dezamăgiți de ei înșiși și să aibă probleme serioase.

Copiii învață din eșecuri cum să se confrunte cu dezamăgirea; ele îi pregătesc pentru viața de mai târziu, când lucrurile nu vor fi așa cum își doresc ei.

2) Învățați-i adevărul despre moarte – a voastră si a lor. Biblia spune: „oamenilor le este rânduit să moară” (Evrei 9:27). Spuneți-le că moartea este un destin universal și nu o formă a pedepsei divine. Spuneți-le că viața, oricât de lungă ar fi, e un dar de care trebuie să profităm, iar raiul este o reuniune de familie care nu trebuie ratată. Moartea unui prieten sau a unei persoane dragi poate fi o ocazie de a le diminua teama și den echipa pentru a face față pierderii, durerii si recuperării.

3) Arătați-le de ce v-ați căsătorit cu mama lor. Relația cu mama lor e relația care îi formează cel mai mult în viață; o relație care Ie va influența tinerețea, alegerea unui partener de viață și fericirea lor viitoare.

Când vor vedea că o iubiți pe mama lor, că o tratați ca pe o regină și că îi arătați prețuire și cinste, copii vă vor admira, vă vor aprecia și vor dori să fie ca și voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.