„Ca să întoarcă inimile părinților la copii”
(Luca 1:17)

Cercetările arată consecințele „deficitului de tătici”. Prea mulți copii trăiesc astăzi fără implicarea tatălui. Prin urmare, copiii ajung să ia decizii greșite în viața atât în privința relațiilor cât si a căsătoriei Așadar, cum poate un tată să-si echipeze copilul pentru viața în lumea reală?

1) Cunoscându-i gândirea. Încearcă să cunoști ce-l face să tresalte. Întreabă-I ce materii preferă la scoală si care îi dau bătăi de cap. Află ce prieteni are; cu cine își petrece timpul în pauză și după ore.Încearcă să asculți și să înveți. Din când în când, scoate-i în oraș la micul dejun sau la un hamburger; se va simți regește când va fi doar el cu tatăl său!

2) învățându-l să aibă coloană vertebrală. Una dintre tragediile cu care se confruntă tinerii este rata tot mai mare a sinuciderilor. Iar una dintre cauze își are originea chiar în batjocura de pe terenul de joacă. Învață-I pe copilul tău să se apere singur. Învață-l ce înseamnă respectul si cum să se protejeze. Învață-I să vorbească cuviincios în clasă, atunci când nu înțelege lecția sau să afirme cu îndrăzneală ceea ce crede, învață-l să fie încrezător in sine când se confruntă cu un comportament nedrept, deoarece copiii care devin „saci de box” sunt predispuși atacurilor și persecuțiilor

3) Fii o pildă pentru el. Oricât de desăvârșite sunt capacitățile tale de a „tine predici”, dacă nu „faci ce spui”, copilul va auzi un singur lucru: „taca, taca, taca”. Îi poți spune că e important să fii sănătos și activ, dar dacă stai mereu pe canapea ingurgitând chipsuri și uitându-te la meciuri de fotbal, copilul nu va fi convins. Fii un exemplu, făcând sport, urmând un stil de viață sănătos, având activități și interese nobile și vei vedea că i se va părea „super” să fie ca tata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.