20 Iulie – CERINȚELE LUI DUMNEZEU DE LA VIAȚA TA (2)

0
37

“Ați fost cumpărați cu un preț”(1 Corinteni 6:20)

Cea de-a doua cerință a lui Dumnezeu de la viața ta este: Calvarul.

Se spune că doi prieteni au terminat facultatea de drept. Unul a devenit judecător; celălalt a devenit un infractor și a ajuns la tribunal. Ghici cine stătea pe scaunul de judecător? Prietenul lui. Cum putea judecătorul să dea dovadă de milă și cu toate acestea să fie drept? Dezbrăcându-se de roba neagră a justiției, el s-a îndreptat spre boxa în care stătea deținutul și a spus: “Nu numai că sunt prietenul acestui om, dar astăzi sunt și salvatorul său. Voi lua asupra mea toate datoriile lui”.

Pe cruce, Dumnezeu a luat toate păcatele tale și le-a pus în responsabilitatea lui Hristos și a luat toată neprihănirea lui Hristos și a pus-o în responsabilitatea ta. Și în clipa în care te încrezi în Hristos ca Mântuitorul tău, nu mai ești sub pedeapsa morții. Valoarea unui lucru este determinată de prețul pe care cumpărătorul este dispus să-l plătească. La Calvar, Dumnezeu a spus: “Atât de mult te iubesc eu.”

Creatorul tău a devenit Răscumpărătorul tău. Creatorul universului, ca Om, de oameni blestem a fost făcut. Legea pe care El a făcut-o, prin Cel mai iubit El a plătit-o”. Pentru a-Și împlini planul pe pământ, Dumnezeu l-a creat pe om. Pentru a-i scoate pe evrei din Egipt, El l-a folosit pe Moise. Pentru a-i pune la încercare pe proorocii lui Baal, El l-a folosit pe llie. Dar când a fost vorba de mântuirea ta, Dumnezeu “vede că nu este nici un om, și se miră că nimeni nu mijlocește. Atunci brațul Luiji vine în ajutor” (Isaia 59:16).

Vestea cea bună este aceasta: Când Dumnezeu nu a putut găsi un om, El însuși s-a făcut om; pentru ca noi care suntem fiii oamenilor să putem deveni fiii lui Dumnezeu. Asta ar trebui să te facă să strigi: Aleluia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.