20 Iulie

0
59

” Fiindca Mirele zabovea, au atipit toate si au adormit. La miezul noptii,  s-a auzit o strigare: “Iata Mirele, iesiti-i în întâmpinare!” Atunci toatefecioarele acelea s-au sculat si si-au pregatit candelele. Cele nechibzuiteau zis celor întelepte: “Dati-ne din untdelemnul vostru, caci ni se stingcandelele. Cele întelepte le-au raspuns: “Nu; ca nu cumva sa nu ne ajunganici noua, nici voua; ci mai bine duceti-va la cei ce vând untdelemn sicumparati-va.” Matei 25:5-9

Potrivit versetelor biblice de astazi, întelegem ca în timp ce mirelezabovea, toate fecioarele au adormit. La miezul noptii, s-a auzit însa ostrigare: “Iata Mirele !” “Haideti sa-i iesim înainte!”

În acele momente însa, lampile fecioarelor care nu aveau ulei în vase auînceput sa se stinga. “Dati-ne din uleiul vostru, pentru ca ni se stingcandelele; au strigat acestea catre fecioarele întelepte.”

“Nu se poate; le-au raspuns acestea. Împartindu-va din uleiul pe care îlavem, vom ramânea si noi fara ulei. De ce nu va duceti mai degraba sacumparati ulei de la cei ce-l vând?”

Pentru ca n-a mai fost timp pentru a cumpara ulei, fecioarele neintelepte aupierdut ocazia de-a intra în odaia ospatului de nunta, numai pentru ca nuerau pregatite pentru întâmpinarea Mirelui.

Fiindca fecioarele neintelepte nu erau gata pentru situatii neprevazute,  acestea le-au luat prin surprindere.

Ce poti spune însa despre tine? Esti pregatit pentru rasturnarile desituatie din viata ta?

În vremea adolescentei nu ma asteptam sa devin predicator. Nu ma vedeamstând 9 ani de zile pe bancile Colegiului si ale Universitatii, pentru aobtine o diploma. Nu ma asteptam sa-mi parasesc parintii, si prietenii si samerg într-un oras mare unde nu cunosteam pe nimeni.

Nici nu m-am asteptat ca în anii de scoala, tatal meu sa-si întrerupa brusccariera si sa fie tintuit la pat de paralizie, iar mama sa fie operata decancer de doua ori.

Si nici nu m-am asteptat ca la vârsta de 29 de ani sa ma casatoresc cu ocolega de facultate si sa-mi întemeiez o familie, asa deodata. Am mentionattoate aceste situatii pentru ca si în viata mea au fost multe situatiineprevazute si de multe ori, evenimentele vietii nu s-au desfasurat asa cumeu m-am asteptat.

Cred ca si voi îmi puteti povesti despre multe experiente si evenimeteneasteptate prin care ati trecut. În fata tuturor acestor situatii, nu vomfi însa luati prin surprindere, numai atunci când îl vom lasa pe Domnul Isussa mearga cu noi si ne vom încrede deplin în ajutorul Sau.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca nu cunosc evenimentele si încercarile princare trebuie sa trec pe drumul vietii, ajuta-ma sa ma încred în Tine si saastept cu rabdare ajutrorul Tau. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.