19 Iulie

1
39

” Isus a luat din nou cuvântul, si i-a zis: “ferice de tine, Simone, fiullui Iona; fiindca nu carnea si sângele ti-au descoperit lucrul acesta, ciTatal Meu care este în ceruri.” Matei 16:17

Daca în aceasta lume cunostintele noastre sunt limitate, într-o zi, ne vorfi descoperite tote lucrurile. Adresându-se celor din Corint, apostolulPavel le-a scris spunând:” acum vedem ca printr-o sticla întunecata, darva veni o zi când vom vedea totul deslusit, fata în fata!”

Asteptam cu nerabdare acea zi; nu-i asa?

Pentru ca avem înca multe piese de puzzle, carora înca nu le gasim locul,  cred ca abia asteptam sa descoperim undetrebuiau asezate acestea, pentrua vedea întreg tabloul.

Pentru a economisi timp, un regizor a înmânat fiecarui actor rolul pe caretrebuia sa-l interpreteze, cerându-le sa-l puna în scena imediat. Primarepetitie a fost însa un fiasco. Dupa o ora de încercari, actorii se miscaupe scena fara sens, nestiind care va fi finalul. În acele momente,  recunoscându-si greseala, regizorul a cerut tuturor actorilor sa se aseze,  spunându-le:” va voi citi întreaga actiune; de aceea niciunul dintre voi sanu ma întrerupa!”

În minutele care au urmat, regizorul a citit si-a explicat fiecare detaliual actiunii, pâna când toti actorii au înteles întreg scenariul.

În momentele în care regizorul a terminat de citit, unul dintre actori aoftat spunând: ” Oh, da; deci despre asta era vorba!”

Dupa ce toti actorii au înteles întreaga actiune, repetitiile au fost multmai reusite, iar piesa a fost foarte repede pusa în scena.

C.S.Lewis, a spus odata: “cele mai frecvente cuvinte care vor fi auzite încer vor fi:” Oh,da; acum înteleg!” Acum vad care a fost de fapt planul luiDumnezeu! Înteleg acum rostul necazurilor prin care am trecut!”

În aceasta lume umblam prin credinta, nu prin vedere. Într-o zi însa cândvom fi în împaratia lui Dumnezeu, toate lucrurile ne vor fi descoperite.  Acum sunt multe lucruri prea mari, pentru ca mintea noastra sa le poatacuprinde. De aceea dedicarea si lupta noastra n-ar trebui sa fie pentru ale putea percepe, ci mai degraba pentru a umbla prin credinta, asteptândvremea când ne vor fi descoperite.

Rugaciune: Doamne Isuse; desi acum sunt multe lucruri pe care nu le înteleg,  ajuta-ma sa traiesc slujindu-Te prin credinta, pentru ca sa pot ajunge ziuaîn care voi cunoaste totul. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Inainte de a pleca in cer, Isus “a deschis” mintea ucenicilor sa poata pricepe scripturile.
    Sa intelegem de aici ca au petrecut 3 ani cu Domnul Isus si nu au inteles scripturile, desi le cunosteau!!!?

    Credinta este precedata de intelegerea lucrurilor viitoare, chiar vazute intr-o oglinda.
    Credinta lui Petru a fost in grea cumpana, cand l-a vazut pe Domnul Isus legat. Nu a inteles ce se intampla si ce va urma.
    Ce izbitor contrast- celui caruia i-a fost descoperita identitatea Domnului Isus avea sa treaca prin cea mai grea incercarea- incercarea credintei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.