20 Ianuarie

0
40

“Dar te-am lasat sa ramîi în picioare, ca sa vezi puterea Mea, si Numele Meu sa fie vestit în tot pamîntul.” Exod 9: 16

Haideti sa privim în cartea Faptele Apostolilor, capitolul 1 versetul 8. Aici ni se prezinta momentul în care Domnul Isus e pregatit sa se urce la ceruri, imediat dupa învierea Sa. El le spune ucenicilor: “Ci voi veti primi o putere, cînd Se va pogorî Duhul Sfînt peste voi, si-Mi veti fi martori în Ierusalim, în toata Iudea, în Samaria, si pîna la marginile pamîntului.””

Domnul Isus ne-a aratat foarte clar ca planul pe care îl are pentru fiecare crestin este o viata îmbelsugata, în care sa fim martori ai iubirii Sale marete. Din pacate, multi dintre noi ne temem sau avem o anumite retinere atunci cînd vine vorba sa ne împartasim credinta. Oare cum am putea sa depasim aceste obstacole?

Cred ca exista doua principii simple care ne-ar putea ajuta sa devenim acei martori pe care îi doreste Dumnezeu.

În primul rînd, recunoaste suficienta lui Dumnezeu în tine prin puterea Duhului Sau cel Sfînt. Domnul Isus ne-a a spus: “va voi face martorii mei, atunci cînd Duhul Sfînt se va pogorî peste voi.” Observati cum prin lucrarea Duhului Sfînt devenim mai mult decît suficienti pentru lucrarea pe care trebuie sa o facem ca martori ai divinitatii. În momentul în care recunoastem cine sîntem în Domnul Isus Hristos, vom putea depasi sentimentul de teama în ceea ce priveste împartasirea credintei noastre cu altii.

Si în al doilea rînd, cu totii trebuie sa ne dezvoltam anumite abilitati, care ne vor ajuta în buna marturisire a credintei pe care o avem în Domnul nostru Isus Hristos. Da, Dumnezeu se poate folosi si de cel mai limitat martor, însa noi avem obligatia de a cauta sa fim cît mai bine pregatiti si de a ne dezvolta capacitatile de evanghelizare. Iar, în timpul în care dobîndesti aceste capacitati, Dumnezeu te va folosi în orice situatie, indiferent de locul în care te vei afla.


FII DISPONIBIL PENTRU A VORBI CELOR DIN JURUL TAU DESPRE VESTEA BUNA A DOMNULUI ISUS HRISTOS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.