19 Ianuarie

0
42

“Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Hristos; fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mîntuirea fiecaruia care crede: întîi a Iudeului, apoi a Grecului;” Romani 1: 16

Unul din cele mai importante lucruri pe care le poate face un crestin este acela de a împartasi credinta sa cu altcineva. Multi dintre noi nu stim cum putem face aceasta, dar vreau în acest moment sa te provoc sa iei un creion si o foaie de hîrtie si sa scrii simplu A, C, C,F.

Daca prima litera este A, atunci înseamna ca trebuie sa admitem sau sa ne recunoastem starea. În Romani 3: 23: “Caci toti au pacatuit, si sînt lipsiti de slava lui Dumnezeu.” Mai exista un verset care ne pune în fata starea noastra: “Caci plata pacatului este moartea”. Înainte de a fi salvata, o persoana trebuie sa recunoasca, sa admita ca este pierduta din punct de vedere spiritual. Oamenii au nevoie sa fie constientizati asupra conditiei pe care o au atunci cînd îsi traiesc viata fara Hristos.

Apoi, literei C îi corespunde cuvîntul credinta. Ceea ce oamenii trebuie sa creada este faptul ca prin Domnul Isus Hristos si jertfa Sa pot fi salvati, iertati. În Faptele Apostolilor 16: 31, apostolul Pavel ne îndeamna în mod concret: “Crede în Domnul Isus, si vei fi mîntuit tu si casa ta.” Ce înseamna a crede în Dumnezeu? Înseamna sa ai încredere în El si sa îti daruiesti viata în întregime Lui.

Apoi mai avem un C, pentru considerare. Trebuie sa stai si sa te gîndesti, sa iei în considerare semnificatia afirmatiei “a-ti încredita viata în mîinile Domnului Isus Hristos.” Asa cum ne spune apostolul Pavel în Efeseni 4: 21-24: “daca, cel putin, L-ati ascultat, si daca, potrivit adevarului care este în Isus, ati fost învatati, cu privire la felul vostru de viata din trecut, sa va dezbracati de omul cel vechi care se strica după poftele înselatoare; si sa va înnoiti în duhul mintii voastre, si sa va îmbracati în omul cel nou, facut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul.” Aceste lucruri implica un nou mod de viata, înseamna sa te caiesti si sa parasesti acele lucruri gresite, rele care au ajuns sa te îngroape din punct de vedere spiritual.

Ultima litera inclusa în prezentarea noastra este F, care vine de la a face. Trebuie sa faci ceva! Iar acest ceva înseamna sa îl primesti pe Domnul Isus Hristos ca Mîntuitor personal. În Ioan 1: 12 Dumnezeu ne vorbeste astfel: “Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu”¦”

Accepta, crede, ia în considerare si fa. Poti sa vorbesti si altora despre aceste lucruri, exact în 5 minute, asa cum am facut-o si eu acum. Desi e un mesaj scurt, cred din toata inima ca el va schimba viata unei persoane pentru totdeauna!

ACCEPTA, CREDE, IA ÎN CONSIDERARE SI ACTIONEAZA”¦.IATA UN MESAJ USOR DE MEMORAT, PE CARE ÎL POTI ÎMPARTASI SI ALTORA. ACEST MESAJ POATE SA ÎI ADUCA PE OAMENI LA DUMNEZEU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.