20 Februarie -TRECI PRIN FURTUNĂ? (2)

0
41


“Ce fel de om este acesta”
(Matei 8:27)

Matei consemnează: “Ucenicii s-au apropiat de El, și L-au deșteptat, strigând: “Doamne, scapă-ne, că pierim!” El le-a zis: “De ce vă este frică, puțin credincioșilor?” Apoi S-a sculat, a certat vânturile și marea, și s-a făcut o liniște mare. Oamenii aceia se mirau, și ziceau: “Ce fel de om este acesta, de-L ascultă până și vânturile și marea?” (v. 25-27).

Nu-L vei cunoaște niciodată cu adevărat pe Domnul Isus sau ceea ce poate face El pentru tine până nu treci printr-o furtună alături de El. Din acest motiv El planifică furtuni în călătoria vieții noastre. Domnul Isus a întrebat: “De ce vă este frică?”

El ne învață că teama ne va secătui viața și ne va face să ne pierdem bucuria. Când teama îți stăpânește viața, dumnezeul tău devine siguranța. Când siguranța devine dumnezeul tău, cauți o viață lipsită de riscuri, însă cei ce sunt plini de teamă nu pot iubi profund, întrucât dragostea este riscantă. Ei nu pot dărui celor săraci, întrucât, omenește vorbind, bunăvoința nu este o garanție a răsplății.

Cei plini de teamă nu pot visa. Dacă visele li se vor nărui și vor cădea din cer? Nu e de mirare că Domnul Isus a dus așa un război împotriva fricii.

Evangheliile enumeră 125 din poruncile date de Hristos. Dintre acestea, douăzeci și una spun să “nu ne temem”. A doua cea mai des întâlnită poruncă, aceea de a-L iubi pe Dumnezeu și pe aproapele, apare numai de opt ori.

În cazul în care cantitatea ar putea fi un indicator, Domnul Isus vede teama ca pe una dintre cele mai mari probleme ale noastre.

De aceea afirmația pe care o face cel mai adesea și cea pe care ți-o transmite și ție astăzi este :”Nu te teme!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.