20 Decembrie

0
40

” Voi fiti dar desavîrsiti , dupa cum si tatal vostru cel ceresc este desavîrsit ” Mat 5:48

A-ti cunoscut pe cineva cre este “perfectionist” ? Cu acesti oamnei este foarte greu de trait. Cînd fac acesta referire, nu-i am în vedere pe oamenii care cauta excelenta .

În muzeul din Londra se afla pastrata în editie finala, lucrarea lui TOMAS GARY, intitulata : ” Elegie scrisa în curtea unei biserici de tara “. Iubitorii de literatura engleza se minuneaza cum fiecare cuvînt este asa de bine ales si potrivit cu celelalte .Aceasta este o mare realitate ! Ce s-a întîmplat de fapt ; cum de s-a ajuns la aceasta performanta ? Gary nu a fost multumit cu prima editie, de aceea a rescris lucrarea.

Apoi a îmbunatatit poemul a treia oara . Si a continuat asa , timp de opt ani. Cu toate modificarile si ajustarile facute Gary nu a considerat niciodata ca poemul sau are deja forma finala .

În muzeul din Londra sunt expuse copiile acestei lucrari în forma succesiva , în total de saptezeci si cinci de manuscrise diferite, toate scrise de mîna !

Aceasta este o dedicare pentru excelenta . Dar noi nu vorbim despre astfel de oameni . Vorbim despre aceia care niciodata nu pot accepta ca au fost un poem în primul manuscris. Acestia nu înteleg ceea ce înseamna perfectiunea si aplica întelegerea lor pentru Crestinism.

Ei iau cuvintele Domnului Isus din Matei 5 , în care se spune sa fim desavîrsiti, dupa cum si Tatal nostru din ceruri este desavîrsit si pun egal pentru ceea ce trebuie sa fie crestinii . Dupa cum tatal este perfect (desavîrsit) si crestinul trebuie sa fie desavîrsit, fara nici un pacat sau greseala .

Cei ce interpreteaza în acest fel perfectiunea, uita ca daca noi am reusi singuri sa ajungem sa nu mai avem nici un pacat sau greseala, atunci Domnul Isus n-ar fi avut nici un motiv sa mearga la cruce . A fi desavîrsiti asemenea Tatalui Nostru , înseamna a intra în acest proces de sfintire care are ca finalitate desavîrsirea.

Este îndoielnic sa credem ca Domnul Isus a vrut sa ne spuna ca trebuie sa atingem aceasta stare de desavîrsire , chiar în momentul cînd am crezut ! Ci aceasta stare,este ceea ce El doreste sa fim la Final .

Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa fiu plin de dragostea Ta si sa cresc zi de zi în asemanare cu Tine . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.