CRACIUNUL INTRE MISIUNE SI COMERT

1
97

Craciunul bate din nou la usa omenirii pentru a 2004-a oara! Suntem din nou prinsi de febra actiunilor generate de sarbatoarea de Craciun. Lumini, cadouri, mese copioase, colinde si multa, multa veselie, fac iarasi decorul acestei sarbatori. Prinsi de vraja acestei sarbatori, si generatia noastra isi pregateste hainele de sarbatoare. Lumea crestina, in special, imbraca acum “vesmantul” specific de Craciun care se doreste a fi in ton cu semnificatia lui initiala. Dar, oare cat de mult mai seamana vestimentatia Craciunului de acum cu vestimentatia lui originara?

Astazi oamenii petrec mai mult timp in magazine decat in biserica cu ocazia Craciunului. Fiind sarbatoare, petrec mai mult timp in fata televizorului decat in fata Scripturii si ajung mai plini de alcool decat de Duhul Sfant. Fara indoiala, generatia noastra a ajuns sa poarte o vestimentatie de Craciun care nu seamana cu aceea care a fost croita initial de Dumnezeu. Craciunul astazi imbraca, mai degraba, o haina comerciala care satisface setea nebuna a generatiei noastre dupa consum.

Nu-i de mirare ca pentru contemporanii nostri bucuria de Craciun este cu atat mai mare cu cat primesc mai mult (cadori, atentie, programe religioase, mancare, timp liber, e.t.c.). Cine isi mai pune oare intrebarea daca aceasta haina de sarbatoare este, intr-adevar, haina potrivita? Am fi, poate, socati sa constatam ca vestimentatia noastra contemporana de Craciun nu mai seamana cu cea de la primul Craciun.

Asa cum bine se stie, primul Craciun a marcat momentul sosirii lui Isus Hristos in lumea noastra sau, altfel spus, momentul inceperii misiunii Sale printre noi. Astfel, Domnul Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a devenit primul Misionar pentru lumea noastra pierduta. Prin urmare, haina primei sarbatori de Craciun a fost o haina misionara nu una comerciala! Hristos insusi a imbracat “haina” naturii noastre umane datorita dedicarii Sale misionare. Pe drept cuvant se afirma ca Dumnezeu are un singur Fiu si pe Acela L-a facut misionar, pentru ca planul lui Dumnezeu pentru lume este un plan misionar.

La primul Craciun ingerii si oamenii tematori de Dumnezeu au salutat ascultarea Fiului de catre Tatal si, prin urmare, sosirea Lui pe campul Sau de misiune. Oricat de ciudat ar parea cuiva, astazi Craciunul vorbeste inca despre misiune, despre “misio Dei” in lumea noastra instrainata de Dumnezeu. Vesmantul de Craciun, din perspectiva lui Dumnezeu este un vesmant misionar. Iar cine se aseamana cu Fiul lui Dumnezeu traieste si actioneaza ca El.

Ma bucur, nespus, ca Dumnezeu a trezit interesul misionar si pentru Biserica noastra. Sa nu obosim in acest efort si sa nu ne schimbam vestimentatia noastra misionara nici macar de Craciun (sau cu atat mai mult de Craciun).

Sa ne rugam ca Dumnezeu sa mbrace lumea noastra, la acest Craciun, cu haina misionara pe care a purtat-o si Domnul nostru cand a venit la noi. Sunt convins ca doar asa vom putea sta in Fata lui Dumnezeu, imbracati cu vestimentatia gloriei Sale misionare. Doar asa vom putea auzi cuvintele Sale de apreciere pentru noi: “bine rob bun si credincios” (Matei 25:21).

Ma rog ca fiecare membru al Bisericii noastre sa imbrace de acest Craciun haina misiunii, dupa modelul Domnului Misiunii; sa optam pentru un Craciun misionar nu pentru unul comercial.

Pastor Cornel Boingeanu

1 COMENTARIU

  1. Mai fratilor lasati craciunul si sarbatoriti nasterea Domnului Isus nu craciunul.
    E suficient sa dai un > pe net sa te lamuresti cu originile pagane ale craciunului. Mai lasati craciunul si vedeti de Sarbatoarea nasterii Domnului Isus sa va fie cu folos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.