20 Aprilie

0
57

” Nu va îngrijorati dar de ziua de maine ; caci ziua de maine se va îngrijora de ea însasi. Ajunge zilei necazul ei.” Mat. 6:34

Fw.Boreham, a povestitdespre un membru al bisericii sale care amarturisit ca traieste o pace si-o liniste deplina . La o sarbatoare a multumirii, acesta a adus pastorului un cos cu diferite fructe proaspete. În discutia care a urmat, pastorul l-a întrebat despre calmul sau iesit din comun. Dupa o mica ezitare enoriasul a raspuns : ” Traiesc asa pentru ca mi-am facut o regula a vietii : ” Cînd închid usa , atunci închid cu adevarat usa “!

Pentru ca si-a dat seama ca pastorul nu a înteles cee ce a vrut sa spuna, acesta a continuat explicînd ca în prima parte a vietii sale obisnuia sa mearga la culcare luînd cu el toate temerile si necazurile de peste zi. Avînd un somn nelinistit, sanatatea i s-a deteriorat repede.

Însa într-o noapte în care nu putea sa doarma, a mers la fereastra si a privit gradina. Era o noapte frumoasa si întreaga curte era scaldata de lumina lunii. Totul parea îmbracat într-o aureola magica, iar întreaga existenta era cufundata într-opace pace de mormînt. Numai mintea mea se gîndea el, este tulburata si framîntata de atîtea gînduri si probleme ce-mi ravasescviata.

Constient de acest contrast si-a zis :” De ce am încuiat usa biroului meu cu atîta grija , daca am lasat ca notele de plata si programarile pentru întîlnirile de mîine sa vina dupa mine acasa “?

De ce am închis usa dormitorului cu atîta grija , daca am lasat ca toate poverile vietii sa ma urmeze si sa se cuibareasca împreuna cu mine în acelasi pat ?

Atunci am îngenunchiat în fata geamului deschis, spunea el, si am lasat ca aerul proaspat sa-mi atinga întreaga fiinta.  I-am cerut apoi Domnului sa ma ierte de aceasta neglijenta si de atunci cînd închid usa nimic nu mai poate sa intre !

Experienta acestui credincios poate fi o buna atentionare pentru fiecare dintre noi. Este prea tîrziu ca sa mai putem schimba ceva din trecut . Si cine stie ce se va întîmpla în viitor ? Ceea ce va fi mîine ,depinde însa în mare masura de ceea ce facem astazi !

De aceea sa închidem usa pentru poverile trecutului si pentru îngrijorarile viitorului si sa facem ca ziua de azi sa fie plina de semnificatie, slujind lui Dumnezeu. Traind doar pentru astazi si lucrînd pentru Dumnezeu, vei gasi pacea si bucuria de care si sufletul tau are atîta nevoie.

Rug. Dumnezeul pacii ; da-mi întelepciune sa stiu sa traiesc ziua de astazi fara a mai purtapoverile trecutului si grijile viitorului. Ajuta-ma sa închid usa pentru tot ceea ce-mi fura pacea sima împovareaza si s-o deschid numai pentru Tine. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.