19 Aprilie

0
49

“Dupa ce am suferit si am fost batjocoriti în Filipi, cum stiti, am venit plini de încredere în Dumnezeul nostru , sa va vestim Evanghelia lui Dumnezeu în mijlocul multor lupte.”I Tes 2:2

Se povesteste caun monarh din Orient , avea în proprietate un diamant de foarte mare valoare. Acesta nu avea nici un cusur si era mîndria imperiului sau. În împrejurari misterioase, pe acest diamant a aparut însa o fisura; o zgîrietura cît un fir de par. Din cauza acestei situatii regele s-a întristat si s-a necajit foarte mult.

A anuntat pe toti cei din împaratie spunîndu-le ca este gata sa ofere o recompensa deosebita celui ce va reusi sa repare diamantul, redîndu-i stralucirea anterioara.

Nimeni însa nu si-a oferit serviciile. Chiar si cei mai renumiti slefuitori de diamante s-au temut sa încerce. Dupa multa vreme s-a prezentat un artist care s-a angajat sa salveze diamantul. L-a luat din mîna regelui si l-a pastrat cîteva saptamîni, anuntînd ca stralucirea si gloria lui va fi cel putin ca cea de mai-nainte.

Dupa ce a trecut acest timp, artistul a reînapoiat diamantul . Cînd regele a început sa despacheteze ambalajul în care diamantul era înfasurat l; aproape ca si-a pierdut rasuflarea.El se gîndea ca artistul care nu era obisnuit cu lucrul de precizie, cu siguranta a gresit iar diamantul acum nu mai are nici o valoare. Sau poate caartistul l-a înselat schimbînd diamantul cu un altul fara pret “!

Cu aceste framîntari în suflet , regele a continuat sa desfaca ambalajul. Cînd l-a vazut însa ,regele a început sa zîmbeasca si inima i s-a linistit pentru caîn acea fisura a diamantului artistul a sculptat cu maiestrie si delicatete chipul regelui.

Diamantul era mult mai frumos ca mai-nainte . Îsi recapatasera valoarea oglindind acum si chipul regelui !

Aceasta întîmplare ne ilustreaza într-un fel si pe noi. În sufletul nostru pacatul a adus o spartura. Domnul Isus a venit însa ca sa ia viata mea si viata ta în mîinile Lui si sa-i redea stralucirea si frumusetea pe care omul a avut-oînainte de cadere. El vrea sa întipareasca în noi chipul Regelui Regilor si-al Împaratului Împaratilor !

Acceptaca si viata ta sa fie modelata si slefuita de Marele Artist, pentru ca cei ce te privescsa vada chipul Regelui.

Rug. Doamne Isuse,  transforma fiecare defect al vierii mele în stralucire, pentru ca si viata mea sa oglindeasca chipul Tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.