2 Martie

0
55

“Cautati mai întîi Împaratia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Matei 6: 33

În versetul de astazi Domnul Isus ne învata caror lucruri trebuie sa dam prioritate în viata noastra. Acest lucru înseamna ca înainte de a cere un lucru în rugaciunile noastre, trebuie sa fim siguri ca dam prioritate lucrurilor cu adevarat importante, si anume: daca “Cautam mai întîi Împaratia lui Dumnezeu” în absolut toate domeniile vietii noastre.

Asa ca astazi doresc sa va supun unui mic test. Si as vrea ca sa raspundeti la urmatoarele întrebari dînd dovada de toata sinceritate de care puteti. Se poate sa îti para greu sa recunosti si sa fii sincer cu unele întrebari, dar cred ca acest test te va ajuta sa îti reorganizezi prioritatile si sa îti revigorezi viata ta de rugaciune.

Întrebarea numarul 1: Îi încredintezi Domnului gîndurile tale? Chiar înainte de a pune piciorul pe podea dimineata, îi multumesti lui Dumnezeu pentru o alta zi primita în dar, pentru sanatate, pentru familie si pentru prieteni? Un verset cu care ar trebui sa îti începi ziua este cel din Psalmul 118: 24: “Aceasta este ziua, pe care a facut-o Domnul: sa ne bucuram si sa ne înveselim în ea!” Te provoc sa memorezi acest verset azi!

Întrebarea numarul 2: îi oferi Domnului primul loc în viata ta, administrînd cu atentia ceea ce Dumnezeu ti-a încredintat? Acest lucrunu implica doar venitul tau, ci si familia ta si timpul tau. A administra corect ceea ce Dumnezeu ti-a dat implica lauda si închinarea în fata Domnului.

Întrebarea numarul 3: îi dai Domnului prima zi din saptamîna? Dumnezeu a stabilit o zi din saptamîna cînd ar trebui sa îl onorezi, sa îl lauzi alaturi de ceilalti credinciosi. El a conceput lucrul acesta pentru a ne oferi un ragaz în mijlocul acestei vieti zgomotoase. Profiti de aceasta oportunitate?

Întrebarea numarul 4: îi dai Domnului dorintele tale? Te întreb lucrul acesta pentru ca atunci cînd iubesti, servesti si te închini altor lucruri în afara de Domnul Isus Hristos cazi în pacatul idolatriei. Da, chiar asa se întîmpla”¦.

În timp ce raspunzi cu sinceritate la aceste întrebari, ma rog sa Dumnezeu sa te ajute sa observi care îti sînt prioritatile, pentruca în acest fel sa poti face ordine în viata ta. Si, în timp ce El va face aceasta, tu vei reusi sa descoperi care sunt lucrurile cu adevarat importante, asezându-le într-o ordine corecta.

Dupa ce vei fi rezolvat aceasta problema, cred ca vei începe sa te bucuri de o viata de rugaciune plina de putere!

ÎNAINTE DE A CERE CEVA ÎN RUGACIUNE, TREBUIE SA DECIZI CARE ÎTI SÎNT PRIORITATILE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.