2 Mai

0
49

“Barbatilor, purtati-va si voi, la rîndul vostru, cu întelepciune cu nevestele voastre, dînd cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor mosteni împreuna cu voi harul vietii, ca sa nu fie împiedicate rugaciunile voastre.” 1 Petru 3: 7

Sotii au si ei doua mari responsabilitati exprimate în versetul biblic din aceasta zi:

1. Conform textului de astazi, sotii trebuie sa-si înteleaga sotiile, iar lucrul acesta îl pot face prin cinstirea lor. Ce marturie a dragostei: cinstirea sotiei! Sa-ti cinstesti sotia înseamna sa o vezi asemenea unei comori, sa tii la ea si sa o pretuiesti, ca pe un dar desavîrsit oferit de Dumnezeu”¦.Va iubiti oare sotiile în acest fel? Îti vezi sotia ca pe un dar de la Dumnezeu?

Acest verset ne face cunoscut si faptul ca barbatii trebuie sa cunosca si nevoile sotiilor lor.  Gary Smalley, un foarte cunoscut consilier crestin, expert în problemele maritale a identificat 9 nevoi ale unei sotii. O sotie are nevoie SA:
• SA simta ca ocupa primul loc în viata ta.
• SA simta ca sotul sau poate sa împartaseasca cu ea un moment intim sau sa o încurajeze fara sa ceara explicatii sau sa dea sfaturi.
• SA de comunicare continua.
• SA se simta pretuita.
• SA se simta libera în a-si corecta sotul, fara frica de a primi în schimb vorbe urîte sau acuzatii.
• SA simta ca sotul o va proteja si o va apara.
• SA simta ca parerea ei conteaza atît de mult pentru sotul ei, încît el va discuta cu ea despre deciziile importante pe care trebuie sa le ia. Va cîntari si sfatul ei si abia apoi va decide.
• SA stie ca poate sa-si traiasca viata alaturi de sotul ei în toate domeniile: atît în casa, în familie, cît si în afara caminului.
• SA vada în sotul ei acea persoana care poate deveni un model pentru fiul ei si un model de sot pentru fiica ei.
2. Un sot trebuie sa-si asigure sotia de sprijinul lui emotional, spiritual si fizic. De ce? Pentru ca noi împartasim dragostea lui Dumnezeu, privind unul la altul prin ochii milei Lui. Trebuie sa ne privim si sa ne tratam în acest fel între noi ca sot si sotie fiindca tot asa priveste si Domnul la noi.

ÎNCEARCA SA-TI PRIVESTI SOTIA PRIN OCHII LUI DUMNEZEU SI VEI DESCOPERI ASTFEL O COMOARA PRETIOASA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.