1 Mai

0
40

“Tot astfel, nevestelor, fiti supuse si voi barbatilor vostri; pentru ca, daca unii nu asculta Cuvîntul, sa fie cîstigati fara cuvînt, prin purtarea nevestelor lor, cînd va vor vedea felul vostru de trai: curat si în temere.” 1 Petru 3: 1-2

Daca doresti sa-ti întelegi partenerul de viata si daca vrei sa construiesti o casnicie solida, trebuie în primul rînd, sa accepti si sa întelegi care sînt responsabilitatile tale de sotie. Dumnezeu a dorit ca mariajul sa fie o expresie neconditionata a devotamentului celor doi parteneri, iar acest lucru implica responsabilitati în ambele parti.

Prin 1 Petru 3:1 pasaj prin care Biblia ne arata care sînt responsabilitatile sotiei, descoperim doua coordonate foarte importante:

1. Sotia trebuie sa aiba un spirit de daruire. “Tot astfel, nevestelor, fiti supuse si voi barbatilor vostri” (1 Petru 3: 1). Se poate ca unii dintre dumneavoastra sa considerati cuvîntul “supuse” a fi unul greu de acceptat, însa el evidentiaza ideea de a fi sub autoritate. Toti crestinii sîntem chemati la a fi supusi lui Dumnezeu si trupului Sau, care este Biserica. Tot asa si femeile sînt sfatuite sa faca acelasi lucru în raport cu sotii lor. Acest lucru nu implica însa inferioritate. Desi Domnul Isus a fost supus Tatalui Sau ceresc, noi stim ca ei sînt egali. A fi supus înseamna de fapt, a-ti accepta responsabilitatile. Sotiile se daruiesc în mod voluntar, nu prin forta sau constrîngere, ci din dragoste, devotament si apreciere fata de daruurile pe care le-au primit de la Dumnezeu. Cînd daruiesti în acest fel, cu siguranta ca vei avea cîstig!

2. Sotia sa aiba un suflet bun. “Podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara, care sta în împletitura parului, în purtarea de scule de aur sau în imbracarea hainelor, ci sa fie omul ascuns al inimii, în curatia nepieritoare a unui duh blînd si linistit, care este de mare pret înaintea lui Dumnezeu.” 1 Petru 3: 3-4. Lucrul acesta nu înseamna ca esti lipsita de importanta, ci înseamna sa ai acea bucurie si pace a unui suflet linistit si blînd. Aceste versete te îndeamna sa cultivi frumusetea interioara pe care o primesti de la Domnul Isus.

Nevestelor, Biblia va spune ca atunci cînd veti avea un spirit de daruire si un suflet blînd, sotii vostri vor fi cîstigati fara cuvînt. Viata voastra sfînta si marturia voastra îl pot face cunoscut pe Domnul Isus sotilor vostri.

DOMNUL ISUS L-A ÎNVINS PE SATAN FOLOSIND ACEEASI ARMA PE CARE O AVEM SI NOI ASTAZI: CUVÎNTUL LUI DUMNEZEU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.