19 – Octombrie

0
46

” ….rabdarea aduce biruinta în încercare, iar biruinta aceasta , aduce nadejdea. Însa nadejdea aceasta nu înseala , pentruca dragostea lui Dumnezeu a fost turnata în inimile noastre prin Duhul Sfînt, care ne-a fost dat.” Rom. 5:4-5

Odata a trait un om pe nume Will Roger. Într-un anume timp el a ajuns sa fie cel mai popular si cel mai bine platit actor de comedie. El a fost asa de popular încît atunci cînd a fost pusa în scena versiunea Brodway a piesei “Pustia” , o portiune a fost scrisa special pentru Roger, ca sa se profite de popularitatea lui.

Piesa a avut un succes extraordinar la premiera . În mod misterios însa, în aproape 5 saptamîni piesa a pierdut din interes . Au fost prezentate unele scuze .Si anume ca Roger ar fi foarte ocupat cu cariera lui cinematografica si cu multe alte responsabilitati !

Prietenii apropiati cunosteau însa foarte bine realitatea: Roger avea destul timp pentru multe lucruri pe care dorea sa le faca. Mai tîrziu adevarul a iesit la iveala si s-a cunoscut de ce piesa a fost oprita dupa numai 5 saptamîni:

Unul dintre prietenii lui Roger; Eddie Couter, a explicat ce s-a întîmplat . El a scris :

Roger a primit o scrisoare de la un slujitor al bisericii . Iata ce i-a scris acesta : Aduti aminte ca suntem într-o noua generatie ; dar este responsabilitatea ta de a hotarî sa nu prezinti în public, nimic care sa fie o rusine pentru crestini. Eu am vazut piesa în care ai jucat ; împreuna cu fica mea de 14 ani, aceasta s-a rusinat profund atunci cînd ai prezentat pe tatal care vorbeste fiului sau despre relatiile lui cu o femeie imorala !

Atunci mi-am luat fica de mîna ,am parasit cladirea teatrului si nu am mai putut sa ma uit în ochii ei de atunci !

Lasati-ma sa va spun ca Roger nu a vazut nimic rau în actul pe care îl juca în piesa “Pustia”. El nici n-ar fi îndraznit sa joace daca ar fi vazut ceva chestionabil în acest act. Dar l-a marcat profund faptul ca o familie , n-a putut urmari piesa de teatru fara sa fie jenata. De aceea Roger , mai degraba a renuntat la piesa de succes, decît sa cauzeze o ofensa !

Daca vei fi, sau nu vei fi de acord cu Roger, nu-i acesta esentialul . Punctul principal este ca el a fost tipul de erou American, care si-a pastrat principiile ; si aceste lucruri mai sunt înca posibile si astazi !

Rug. Doamne Dumnezeule , ajuta-ma sa pastrez cele mai înalte standarde morale ale caracterului .Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.