19 OCTOMBRIE CUM SĂ TE FEREȘTI DE ISPITĂ

0
68

“Împotriviti-vă diavolului, și el va fugi de la vor (lacov 4:7)

Când vine vorba de ispită, trebuie să ții minte șapte lucruri:

1) Niciodată să nu spui “nicio­dată”. Nu vei ajunge niciodată atât de spiritual încât să fii imun. “Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda” (1 Corinteni 10:13).

2) Ia seama că te poți împiedica pe ultima sută de metri. Pentru că nu ai dat-o încă “în bară” nu înseamnă că este imposibil. Satan este maestrul sin­cronizării și nu se grăbește nicăieri.

3) Fii conștient de pornirile tale.
-Sfântul Augustin a spus: “Nimic nu are putere mai mare de a zdrobi sufletul unui om decât dezmierdările unei femei”. Trupul are o mare putere; odată ce i-ai făcut pe plac, el va dori mereu mai mult.

4) Înțelege că tu ești responsabil. Păcatul este o alegere. Când alegi să abuzezi de harul lui Dumnezeu, plătești prețul, fie acum, fie mai târziu. “Nu vă înșelați: “¦ “Ce seamănă omul, aceea va și secera” (Galateni 6:7). 5) Nu ești un pion neajutorat. Probabil nu poți schimba ce s-a întâmplat ieri, dar alegerea ta, prin puterea lui Dumnezeu, va determina ce se întâmplă astăzi și mâine. 6) Dacă ai păcătuit, există speranță. Dumnezeu te va ierta și te va folosi din nou. Domnul Isus i-a spus lui Petru: “Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta; și după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întărești pe frații tăi” (Luca 22:32). 7) Rămâi aproape de Dumnezeu, acolo ești în siguranță. “Supuneți-vă, deci, lui Dumnezeu. împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi” (lacov 4:7).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.