„Nu vom putea să zidim zidul” (Neemia 4:10)

Al treilea motiv pentru care devenim descurajați se reflectă în văicăreala iudeilor: „nu vom putea să zidim zidul.” Ceea ce spun ei în esență sunt următoarele: „Suntem prea obosiți. Nu este posibil. E o nebunie să încercăm. Renunțăm”.

Pentru că nu au reușit să ducă zidul la bun sfârșit pe cât de rapid și-au plănuit, încrederea lor a dispărut; i-a părăsit curajul și au devenit descurajați. Așa că, al treilea motiv este: Eșecul.

Întrebare: cum faci față eșecului din viața ta? Te pui jos și dai o petrecere pentru a-ți plânge ale milă? Spui tu oare: „Săracul de mine! Nu sunt în stare să duc această lucrare la bun sfârșit”! Începi tu să te plângi: „E imposibil. Așa ceva nu se poate face. Am fost un nebun că am încercat măcar”? Dai vina pe alții – „Toți m-au dezamăgit. Nu și-au făcut datoria”?

Diferența dintre câștigători și învinși este că primii văd eșecul ca fiind o retragere temporară. Ei au învățat să privească dincolo de el, în timp ce învinșii văd eșecul ca fiind permanent. De fiecare dată când un câștigător este doborât la pământ, „se ridică (Proverbe 24:16).

Există un proverb care spune: „În confruntarea dintre un “pârâiaș și o stâncă, pârâiașul iese mereu câștigător – nu prin putere, ci prin perseverență”. Credincioșia este cea mai dificilă atunci când este cea mai necesară. După cum remarcă autorul John Mason: „Secretul succesului este să începi de la zero – și să continui să începi!”

Așadar, când devii descurajat, încrede-te în această promisiune biblică: „ Să nu vă părăsiți, deci, încrederea voastră pe care o așteaptă o mare răsplătire! Căci aveți nevoie de răbdare, ca, după ce ați împlinit voia Lui Dumnezeu, să puteți căpăta ce v-a fost făgăduit” (Evrei 10:35-36). Fii curajos, ai răbdare și vei reuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.