„Dărâmăturile sunt multe; nu vom putea să zidim zidul” (Neemia 4:10)

Cauza numărul doi: Frustrarea. Iudeii construiau un zid nou, dar dărâmăturile erau împrăștiate peste tot, împreună cu noroiul și mortarul uscat. Iar când s-au uitat la „dărâmăturile” acelea multe, s-au descurajat și au pierdut din obiectiv scopul. În viețile lor exista atâta gunoi, încât nu au știut ce să facă și au ales descurajarea și frustrarea.

De fiecare dată când îți asumi un proiect important, va exista gunoi care trebuie dat la o parte și uneori lucrul acesta devine frustrant. Nu poți evita lucrul acesta, dar poți învăța ce să faci cu el așa încât să nu renunți la plan. Care este „gunoiul” din viața ta? Lucruri triviale care îți fură timpul, care îți consumă energia și care te împiedică să fii tot ceea ce îți dorești să fii?

Lucruri care te împiedică să faci ceea ce este cel mai important, cum ar fi să zidești o relație cu soțul sau cu soția ta și cu copiii tăi sau să fii activ în domeniul dărniciei la biserică? Gunoiul din viața ta sunt acele lucruri care îți stau în cale; întreruperile care te împiedică să-ți atingi obiectivele. Aceste lucruri trebuie rezolvate.

Cu alte cuvinte, trebuie să scoți afară gunoiul! Nimeni altcineva nu o va face în locul tău. Dumnezeu nu o va face și nu te poți ruga să dispară. Dumnezeu i-a pus pe Adam și pe Eva în grădina Paradisului și Ie-a spus: „Aveți grijă de ea”.

Când păstrezi binecuvântarea pe care ți-a dat-o Dumnezeu, înveți să faci deosebirea între ceea ce este important în viață și ceea ce nu este. Aceasta este o lecție pe care o vei învăța necontenit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.