19 Iunie

0
52

” Tomo” i-a zis Isus, pentruca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au vazut, si au crezut”. Ioan 20:29

Din cauza unor motive necunoscute apostolilor, Toma a lipsit de la întîlnirea pe care acestia au avut-o în seara zilei învierii . De aceia Toma nu L-a întîlnit pe Domnul Isus Cel înviat .
Ceilalti apostolii au marturisit lui Toma : ” Noi am vazut pe Domnul “! Aceasta marturisire n-a fost însa suficienta pentru a-l convinge pe Toma. Este posibil ca el sa se fi gîndit în inima lui : “Apostolii ar putea sa minta “! ” Si ar fi prea frumos ca ceea ce spun ei sa fie adevarat”!

El astepta o noua dovada. Voia sa-L vada pe Domnul Isus cu ochii lui. De aceea a spus: ” Daca nu voi vedea în mîinile Lui semnul cuielor, si daca nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, si daca nu voi pune mîna mea în coasta Lui, nu voi crede”.

Toma era un realist. A fost ranit si dezamagit odata. Asteptase atît de mult de la Domnul Isus, ca apoi sa-L vada atîrnat pe cruce la fel ca oricare alt criminal. Aceasta a fost pentru el prea mult.

Asteptarile i-au fost înselate si acum voia sa fie foarte precaut ca nu cumva sa traiasca o noua prabusire.

Trebuie sa-l admiram pe Toma , pentru ca a afost atît de onest cu îndoielile din inima lui. Nu putea crede fara o noua marturie. Domnul Isus i-a împlinit însa aceste asteptari , iar în locul îndoielilor , inima lui s-a umplut cu credinta . El exprima aceasta schimbare prin marturisirea : ” Domnul meu si Dumnezeul meu “!

Poti sa depui aceiasi marturisire despre Domnul Isus ? Este El Domnul si Dumnezeul inimii tale ?

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa cred si sa vad cum Domnul Isus lucreaza si astazi în inima mea si-n lumea în care m-ai asezat. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.