19 IUNIE – ÎNCURAJEAZĂ PE CINEVA ASTĂZI!

0
43


– “Deoarece avem felurite daruri, după harul care ne a fost dat”
(Roman 12:6)-

Nu există un exercițiu mai bun pentru a-ți întări inima decât să-ți faci timp pentru a ridica pe cine­va căzut. Gândește-te puțin: cei mai buni prieteni ai tăi sunt aceia care te încurajează. Cine vrea să-și petreacă timpul cu cineva care mereu îl doboară? Dr Maxwell Maltz a luat un interviu, fiului, unui om de afaceri de succes. Băiatul refuzase să preia afacerea familiei după moartea tatălui său, chiar dacă acest lucru l-ar fi făcut mai bogat. El a explicat: “Nu înțelegeți relația pe care am avut-o cu tatăl meu. Era un om activ care alegea calea cea mai grea.

Obiectivul lui era să mă învețe încrederea în mine și a crezut că cel mai bun mod de a mă învăța este să nu mă încurajeze și să nu mă laude niciodată. în fiecare zi ne jucam un joc în curte. Ideea era ca eu să prind mingea de zece ori la rând. O prindeam de opt sau de nouă ori, dar la a zece aruncare mereu se străduia din răsputeri să mă facă să ratez. 0 arunca pe jos sau peste cap, așa că nu aveam cum să o prind”. Apoi s-a oprit, cu ochii plini de lacrimi și a spus: “De asta trebuie să plec. Trebuie să prind a zecea minge”!

Acest tânăr a crescut crezând că nu se poate ridica la standardul dorit, că nu poate să-i facă pe plac tatălui său. îți sună cunoscut? William James a spus: “Cel mai adânc principiu al ființei umane este nevoia de a fi apreciat”. Majoritatea dintre noi avem păreri extraordinare despre oameni, dar nu le-o spunem niciodată. Lauda devine valoroasă doar dacă o împărtășești. Așa că astăzi abate-te din drumul tău și încurajează pe cineva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.