19 Februarie

0
34

“Odinioară în Israel, pentru întărirea unei răscumpărări sau unui schimb, omul își scotea încălțămintea și o dădea celuilalt: aceasta slujea ca mărturie în Israel. Cel ce avea drept de răscumpărare a zis dar lui Boaz: “Cumpără-o pe socoteala ta!” Și și-a scos încălțămintea.” Rut.4:7-8

În versetele biblice de astazi este mentionat un obicei din timpurile Vechiului Testament.

În acea vreme daca cineva murea fara sa aiba copii, o ruda apropiata, un frate, sau altcineva din familie, avea responsabilitatea sa-i rascumpere averea si sotia. Aceasta însemna sa cumpere pamantul pe care acel decedat l-a detinut si sa se casatoreasca cu sotia acestuia, pentru ca prin copiii rezultati din aceasta casatorie, sa continuie linia genialogica a celui decedat.

Boaz a fost pentru Rut, ruda cea mai apropiata care a dorit sa o rascumpere. De fapt el o iubea pe Rut si dorea sa-i fie mireasa.

Potrivit însa legii Iudaice, o alta persoana era pentru Rut ruda cea mai apropiata.  Datorita acestui fapt, înainte de a o rascumpara pe Rut, Boaz trebuia sa poarte o discutiecu acea persoana si sa se asigure ca aceasta renunta la rascumparare.

Aceasta este de fapt scena pe care o descrie versetele mentionate anterior. Cand cineva care avea drept de rascumparare era de acord ca altcineva sa rascumpere un drept care îi apartinea, era obiceiul ca acea persoana sa-si scoata sandalele si sa le deaaceluia ce urma sa înfaptuiasca rascumpararea.

În acele momente, persoana care facea rascumpararea se încalta cu acele sandale, marturisind astfel caeste gata sa stea în sandalele celui ce avea drept de rascumparare si sa rascumpere si sa-si însuseasca ceea ce de fapt apartinea acesteia.

Ceea ce Boaz a facut pentru Rut, este o vie ilustratie pentru ceea ce Domnul Isus a facut pentru mine si pentru tine, pe cruce.

Noi ca ruda apropiata, nu ne putem salva singuri si nici sa-i rascumparam pe cei din familiile noastre. De aceia ne-am scos sandalelel si le-am oferit lui Hristos. În aceasta stare cand Hristos a încaltat sandalele noastre, iar noi pe ale lui, beneficiem de o rascumparare deplina.

Slava lui Dumnezeu pentru aceasta rascumparare pe care o avem prin credinta.

SALVARE ÎNSEAMNA HRISTOS STAND ÎN SANDALELE TALE, IAR TU ÎN SANDALELE LUI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.