19 August-CUVÂNTUL DE SUS (5)

0
48

“Să nu preacurvești” (Exod 20:14)

Cea de-a șaptea poruncă spune: “Să nu preacurvești!”. Domnul Isus o duce un pas mai departe și spune: “cine se uită la o femeie, ca s-o poftească, a și preacurvit cu ea în inima lui. Dacă, deci, ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l și leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale, și să nu-ți fie aruncat tot trupul în gheenă” (Matei 5:28-29).

Tu nu ești responsabil pentru ceea ce vezi, dar ești responsabil pentru lucrul la care continui să te uiți. Pavel i-a spus lui Timotei: “Fugi de poftele tinereții” (2 Timotei 2:22); iar Iacov scrie: “pofta, când a zămislit, dă naștere păcatului; și păcatul odată făptuit, aduce moartea” (Iacov 1:15).

Imoralitatea cu fapta sau cu gândul duce la moartea căsniciei, a respectului de sine, a influenței și a bucuriei tale. În “Ușa”, teologul Mike Yaconelli scrie: “Autoarea Susan Howatch a făcut avere din scrierea unor romane de mare succes. Avea case în mai multe țări, conducea un Porsche și după ce a divorțat, a avut o serie de “legături pasagere”. Dar la vârsta de treizeci de ani, ea a spus: “Dumnezeu m-a apucat de ceafă și m-a scuturat până mi-au clănțănit dinții”.

Devenind creștină, ea scrie: “Trăiam în promiscuitate, iar într-un final, într-o dimineață, m-am trezit și mi-am spus: “Ce încerc să dovedesc și cui?” Știam exact ce ““ deși căsnicia mea era distrusă, eram încă atrăgătoare pentru bărbați.

Faptul că îi puteam controla pe bărbați îmi sprijinea eul”. Care a fost concluzia ei? Promiscuitatea e un semn că nu ești pe aceeași linie cu Dumnezeu sau cu tine însuți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.