18 Septembrie-RUGĂCIUNEA ASCULTATĂ

0
54


“Cereți, și veți căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină”
(loan 16:24)
Dacă rugăciunile tale nu au primit răspuns, întreabă-te:

1) Cum este relația mea cu Dumnezeu? “Dacă aș fi cugetat lucruri nelegiuite în inima mea, nu m-ar fi ascultat Domnul” (Psalmul 66:18). Tot ce afectează în mod negativ relația ta cu Dumnezeu îți afectează și rugăciunile. Prietenia îți conferă anumite avantaje; părtășia îți oferă o cale de acces. Domnul Isus a spus: “Dacă rămâneți în Mine, și dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereți orice veți vrea, și vi se va da” (loan 15:7).

2) Cât de puternică este credința mea? “Fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, și că răsplătește pe cei ce-L caută” (Evrei 11:6). Să remarcăm trei cuvinte:

a) “Să creadă”. Cea mai adâncă dorință a lui Dumnezeu este să credem în El, indiferent de emoții și de circumstanțe,

b) “Cu sârguință” [în Ib. engl. apare și cuvântul diligently ““ “cei ce-L caută cu sârguință” -n.tr]. Când te rogi, roagă-te cu inima și cu sufletul. Pavel vorbește despre “lupta în rugăciune” (Coloseni 4:12).

c) “Pe El”. Dumnezeu nu este o “forță de nicăieri”, El este Tatăl tău cel ceresc care “știe că aveți trebuință de ele” (Matei 6:32). Principala ta prioritate nu trebuie să fie împlinirea nevoilor tale, ci zidirea unei relații cu Dumnezeu.

3) Dau eu dovadă de răbdare? “Până la vremea când s-a întâmplat ce vestise el, și până când l-a încercat Cuvântul Domnului” (Psalmul 105:19). losif a fost pus la încercare prin însăși promisiunea pe care i-a făcut-o Dumnezeu.

Nu-i așa că-L auzi pe Satana șoptind: “Am crezut că visul presupunea să ajungi prim ministru; ce cauți în închisoare?” Dar numai în aparență este o închisoare; în realitate, este locul în care s-a născut un destin, losif a văzut promisiunea lui Dumnezeu împlinindu-se -în timpul lui Dumnezeu. Și tu vei vedea același lucru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.