“… si poruncile acestea … sa ie intiparesti in mintea copiilor tai.” Deuteronom 6:6-7

Robert Jokes face urmatoarea gluma: “Imi iau copiii cu mine peste tot; dar de fiecare data gasesc singuri drumul inapoi!” Poate ne vine sa zambim, dar adevarul este ca majoritatea dintre noi nu am ajuns parinti printr-un manual de instructiuni. Am invatat uitandu-ne la proprii nostri parinti straduindu-se sa dea ce e mai bun in ei.

Cateodata au reusit, alteori nu au reusit. Dar principiile lui Dumnezeu sunt intotdeauna valabile; de aceea Biblia ne spune: “… si poruncile acestea … sa le intiparesti in mintea copiilor tai.” Chiar si parintii model care par sa aiba totul in control mai dau gres. Singurul care nu greseste niciodata este Dumnezeul Cerurilor;

El este parin­tele suprem, lata cateva exemple in care El isi manifesta calitatea de parinte, care te poate ajuta sa gandesti cum gandeste El. Dumnezeu are asteptari mari, dar este intotdeauna rabdator (Romani 2:4).

Intotdeauma judecata Lui este imblanzita prin mila (isaia 30:18). El ne invata prin valorile Lui si ne rasplateste prin rezultate (Galateni 6:7). El isi exercita autoritatea, dar doreste sa ne dea si noua din puterea Lui (Psalmul 115:16).

El insista cu privire la “calea Lui”, dar ne da si libertatea de a cadea, de a ne ridica si de a face mai bine data viitoare (Galateni 5:1). El ne pazeste pe tot parcursul vietii, dar cu toate acestea ne da invataturi despre viata adevarata (Matei 10:16). El stie cand sa nu se amestece si cand sa intervina (1 Samuel 12:22)’.

Nu se poate sa fii parintele perfect, dar cu ajutorul lui Dumnezeu poti deveni perfect! Asa ca relaxeaza-te. Vei invata prin incercari, dar cel mai mult din greseli, la-ti copiii de o mana, iar Dumnezeu ii va lua de cealalta si astfel veti creste!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.