18 OCTOMBRIE “PRINCIPIILE LUI IOSIF”

0
52

“Dumnezeu m-a făcut să uit” (Geneza 41:51)

Iosif avea 30 de ani când a devenit guvernatorul Egiptului. Când a fost vândut rob în Egipt avea 17 ani. Deși timp de 13 ani s-a confruntat cu suferința și confuzia, și-a păstrat caracterul și dedi­carea față de Dumnezeu și a lăsat ca încercările să-l facă triumfător. Deci nu se poate să te dai bătut, să faci lucrurile de mântuială sau să stai și să nu faci nimic.

Iosif nu a uitat pur și simplu ce s-a întâmplat. Oricine îți spune: “Uită” nu trăiește în lumea reală. Deși fapta este consumată, Dumnezeu o poate folosi pentru a-ți îmbogăți viața. Dumnezeu i-a dat lui Iosif doi fii: el i-a numit Manase, care înseamnă “Dumnezeu m-a făcut să uit” și Efraim, care înseamnă “Dumnezeu m-a făcut roditor în țara întristării mele”. Dumnezeu i-a dat lui Iosif noi relații care să le înlocuiască pe cele vechi. Un motiv pentru care vechile relații te pot distruge este că nu le-ai înlocuit cu altele noi. Ai în anturajul tău persoane care îți provoacă amintiri neplăcute? Dumnezeu l-a ajutat pe Iosif să uite suferința îndurată. El avea încă amintirea, dar a prosperat în pofida ei. Când vorbești cu Dumnezeu, promisiunea care stă înaintea ta este mereu mai mare decât durerea din spatele tău. Dar iată câteva din principiile lui Iosif după care trebuie să trăiești:

1) Nu încerca să ignori sau să te prefaci că nu s-a întâmplat niciodată. Dumnezeu îți va da harul să te confrunți cu situația, nu să o negi.

2) Crede că Dumnezeu se poate “revanșa față de tine” în ceea ce privește timpul, relațiile și oportunitățile pierdute: “vă voi răsplăti astfel anii pe care i-au mâncat lăcustele” (loel 2:25).

3) Fă o listă cu oamenii care ți-au greșit, iartă-i și încredințează-i lui Dumnezeu în rugăciune: “iertați-vă unul pe altul” (Coloseni 3:13).

4) Spune-i lui Dumnezeu că ești gata să o iei de la început. Și începe astăzi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.