18 Mai-PĂȘEȘTE PRIN CREDINțĂ!

0
46

“La ce să ședem aici până vom muri?” (2 împărați 7:3)

Dacă nu ești dispus să îți asumi riscuri, nu vei reuși în viață. Da, există o vreme când trebuie să mergi la sigur. Dar când precauția devine un stil de viață, vei fi prins până peste cap în mediocritate și eșec în timp ce viața trece pe lângă tine. Când ai terminat de rugat, de cercetat Scripturile și de ascultat sfaturile pline de evlavie ““ trebuie să pășești prin credință.

Patru leproși se aflau în afara cetății Samaria care era lovită de foamete. Ei se gândeau la situația ior. “Murim de foame. în cetate este mâncare. Soldații inamici sunt în cetate. Putem fi prudenți, să rămânem aici și o să murim. Sau putem merge în cetate să vedem dacă ne vor ucide sau ne vor hrăni!” Ei știau că cea mai rea opțiune pe care o aveau era să nu-și asume riscuri și să nu facă nimic. Așadar ce s-a întâmplat? Au fost salvați prin faptul că au pășit prin credință.

Poate riscurile tale sunt mai puțin dramatice. Dar dacă nu ți le asumi, nu vei împlini niciodată misiunea pe care ți-a dat-o Dumnezeu în viață. Biblia spune: ” Cine sapă groapa altuia, cade el în ea, și cine surpă un zid, va fi mușcat de un șarpe. Cine sfarmă pietre, este rănit de ele, și cine despică lemne este în primejdie” (Eclesiastul 10:8-9).

Încercând să scapi de căderi, de mușcături, de răni, de pericol, etc, pierzi oportunitățile vieții. Să umbli prin credință înseamnă:

1) Să-ți asumi riscuri. Trebuie să-ți tai craca de sub picioare, căci acolo se află rodul.

2) Să te pregătești cu înțelepciune pentru riscuri. Dumnezeu răsplătește excelența. “Când se tocește ferul, și rămâne neascuțit, trebuie să-ți îndoiești puterile; de aceea la izbândă ajungi prin înțelepciune” (Eclesiastul 10:10). Așa că mergi înainte și pășește prin credință!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.