„Cercetează-mă Dumnezeule, și cunoaște-mi inima” (Psalmul 139:23)

Iată două greșeli pe care le facem când vine vorba despre rugăciune. 1) Ne concentrăm asupra eșecurilor. Astfel ne rugăm fără credință și fără încredere (vezi 1 loan 3:21-22). 2) Nu reușim să ne analizăm motivele. „Cercetează-mă, Dumnezeule, și cunoaște-mi inima! Încearcă-mă și cunoaște-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea, și du-mă pe calea veșniciei!” (Psalmul 139:23-24).

Există rugăciuni la care Dumnezeu nu dorește să răspundă pentru binele tău – sau cel puțin nu răspunde chiar acum. Pastorul Jerry Sittser scrie: „Cauza poate fi dreaptă, dar totuși tu să greșești, pentru că dai dovadă de mândrie, desfătându-te în victorie și pedepsindu-i pe cei ce fac fapte rele cu o severitate ieșită din comun.

Cel mai mare pericol pentru cei ce iau parte la o cruciadă este că devin orbi la propriile lor greșeli. Ei luptă pentru drepturile civile, dar se poartă cu femeile de serviciu ca și cu niște cetățeni de mâna a doua. Ei susțin standardele biblice cu privire la relațiile intime, dar arată prea puțină bunătate față de soțul sau soția lor.

Rugăciunile neascultate sunt darurile lui Dumnezeu. Ele ne protejează de noi înșine. Dacă toate rugăciunile noastre ar fi ascultate, am abuza de putere, am folosi rugăciunea pentru a schimba lumea după bunul nostru plac și ar fi iadul pe pământ. Aidoma copiilor răsfățați care au prea multe jucării și prea mulți bani, ne-am dori tot mai mult. Ne-am ruga pentru victorie, dar pe cheltuiala altora, ne-am intoxica de putere, i-am răni pe oameni și ne-am lăuda singuri. Isaia a spus: „Domnul așteaptă să Se milostivească de voi” (Isaia 30:18).

Rugăciunile neascultate protejează, frâng, zdrobesc si transformă. Rugăciunile neascultate din trecut care ne-au făcut să ne simțim răniți si decepționați au fost focul purificator care ne-a pregătit pentru răspunsurile viitoare”.

Concluzie: roagă-te pentru motivele potrivite, cu o atitudine potrivită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.