18 Iunie

0
32

“Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă!” Fil.4:4

Va amintiti de cîntecul învatat la Scoala Duminicala, în care se repeta mereu si mereu refrenul: “Bucurati-va în Domnul zic, iarasi zic bucurati-va?” – ce mare adevar exprima aceasta declaratie! Aceasta bucurie continua si contagioasa, ar trebui sa fie caracteristica vietii fiecarui crestin, nu-i asa?

Ei bine, dar s-ar putea sa-mi spui ca desi esti un credincios de foarte multi ani, nu traiesti totdeauna aceasta bucurie, iar acum viata îti este haos! Cum s-ar putea sa traiesti aceasta bucurie continua aici jos pe pamînt?

Ca sa ajungi sa traiesti aceasta bucurie chiar aici pe pamînt, te îndemn sa acorzi o mai mare atentie frazei pe care apostolul Pavel o repeta mereu si mereuîn epistola pe care o scrie celor din Filipi. Atunci cînd vorbeste despre o bucurie continua, apostolul Pavel adauga si declaratia: “în Domnul!” Dar de ce aceasta declaratie ar trebui sa-ti indice adevarata bucurie?

Aceasta declaratie indentifica adevarata bucurie, fiindca numai în Hristos ai parte de siguranta, putere si pace. Iar ca urmas al lui Hristos ar trebui sa-ti gasesti bucuria în partasia cu El, nu în circumstantele vietii!

Acum, eu nu vorbesc despre acea situatie în care unii oameni îsi pun un zîmbet de plastic, pretinzînd ca sînt fericiti, pe cînd în realitate sînt superficiali si falsi. Eu vorbescdespre acea bucurie adînca a inimii care îti stapînesteîntreaga fiinta.

Aceasta este bucuria pe care Chuck Swindoll o numea: “bucuria scandalos de mare!” Nu ai vrea ca bucuria în Domnul sa fie asa de evidenta în viata ta, încît sa devina “scandalos de mare?”

Nu uita însa ca Satan stie ca exista o bucurie în Domnul si încearca din rasputeri sa ti-o fure prin dezamagire, descurajare si înfrîngere. El vrea sa devii slab si vulnerabil, fiindca stie ca bucuria în Domnul te va face sa fii tare, iar aceasta marturie a vietii tale îi va atrage si pe altii la Hristos.

Fiindca Hristos este sursa bucuriei adevarate, atunci cînd circumstantele vietii nu-ti sînt prielnice, bucura-te în Domnul! Slaveste-L si lauda-L pe Hristos indiferent de situatiile prin care treci , fiindca atunci cînd îl vei înalta pe Hristos în viata ta, vei gasi si adevarata bucurie, deoarece bucuria Domnului este taria noastra!

CA URMAS AL LUI HRISTOS, AR TREBUI SA-TI GASESTI BUCURIA ÎN DOMNUL, NU ÎN CIRCUMSTANTELE VIETII!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.