18 Iulie-SCHIMBĂ-ȚI RĂSPUNSUL!

0
51

“Domnul Dumnezeul este tăria mea “¦ și mă face să merg” (Habacuc 3:19)

Lucrurile din viața ta se năruie? Finanțele tale par nesigure, cariera la care ai lucrat pentru a o clădi se clatină, sănătatea ți se șubrezește, oamenii în care ai avut încredere te-au dezamăgit. Nimănui nu-i plac asemenea perioade, dar dacă vei avea o viață lungă, vei trece prin ele. Și aceste perioade au menirea de a te face să-ți reexaminezi reacțiile.

Când lucrurile pe care se baza au început să se prăbușească, profetul Habacuc a fost obligat să aleagă între ceea ce era important și ceea ce ara vremelnic. Era vorba de o reevaluare, pe care toți trebuie să o facem la un moment dat.

Iată ce a spus Habacuc: “chiar dacă smochinul nu va înflori, vița nu va da nici un rod, rodul măslinului va lipsi, și câmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule, și nu vor mai fi boi în grajduri, eu tot mă voi bucura în Domnul”¦ Domnul Dumnezeu este tăria mea; El”¦ mă face să merg pe înălțimile mele” (v. 17-19).

Habacuc și-a dat seama că nu poate controla anumite lucruri, așa că a ales să-și controleze răspunsul. A ales bucuria în Domnul indiferent ce se întâmpla și și-a găsit în Dumnezeu tăria de a merge mai departe.

Ce putem învăța de la acest om? Că avem de făcut o alegere! Că putem alege să-L lăudăm pe Dumnezeu indiferent de ce avem parte în viață. Dumnezeu nu-ți promite să te scoată dintr-o situație anume; El îți promite să te ajute să treci prin ea.

Așa că, schimbă-ți răspunsul și începe să-L lauzi pe Dumnezeu pentru credincioșia Lui, pentru mântuirea ta, pentru sănătatea ta, pentru prietenii tăi, pentru familia ta și pentru toate celelalte binecuvântări pe care ți le-a dat. Dacă ești în căutarea motivelor pentru care să te bucuri, le vei găsi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.