18 IANUARIE DUMNEZEU SI BANII (3)

0
35

-“Omul fără minte le risipește” (Proverbe 21:20) –

Dacă vrei să fi un bun ispravnic al lucrurilor pe care ți le-a încredințat Dumnezeu, fă urmă­toarele patru lucruri.

Mai întâi, redu-ți datoria. Călăuzește-te după înțelepciune, nu după impuls. A cheltui mai puțin decât câștigi este cheia siguranței financiare. Când ai intrat în datorii până peste cap, ele te condiționează și îți dictează ce mai poți face. Ceea ce faci astăzi este singura influență pe care o ai asupra zilei de mâine.

Al doilea lucru, ține minte că banul e rege! Nu te preocupa de strategii de investiții sofisticate până nu ai cel puțin trei sau șase luni de economii în bancă. Astfel vei fi pregătit pentru urgențele care apar ““ și ele apar. Biblia spune: “Comori de preț și untdelemn sunt în locuința celui înțelept, dar omul fără minte le risipește” (Proverbe 21:20).

Al treilea lucru, stabilește-ți o țintă financiară pe termen lung și raportează-te la ea cu regula­ritate. Dresorii de lei folosesc un scăunel cu patru picioare pentru control. De ce? Pentru că leul se va concentra asupra tuturor celor patru picioare și va ajunge să fie confuz. Concentrează-te asupra țintei pe termen lung!

În cele din urmă, nu economisi doar, ci și seamănă. “Cine seamănă mult, mult va secera” (2 Corinteni 9:6). Adevărata libertate financiară vine atunci când plățile nu mai amenință simțul siguranței, deoarece ai învățat că semănarea succesivă în împărăția lui Dumnezeu generează mereu secerat succesiv. Adevărul este că nu există o cale mai bună de a trăi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.