18 Ianuarie

2
34

“Atunci el a început să se blesteme și să se jure, zicând: Nu cunosc pe omul acesta! În clipa aceea a cântat cocoșul.  Și Petru și-a adus aminte de vorba, pe care i-o spusese Isus: Înainte ca să cânte cocoșul, te vei lepăda de Mine de trei ori. Și a ieșit afară și a plâns cu amar. ” Mat.26:74-75

Simon Petru a fost un om cu un potential deosebit, care atunci cand a fost chemat, a fost gata sa paraseasca totul si sa-L urmeze pe Domnul.

Cu toate acestea, în cel mai important moment al vietii sale, el a cazut si s-a lepadat de Domnul.

Avem însa foarte multe lucruride învatat din acest esec a lui Petru: cum sa biruim mandria, înfrangerea în viata de rugaciune si spiritul de turma al multimii.

Caderea lui Petru a început atunci cand el a ales sa mearga la sfatul celor rai, a continuat atunci cand a început sa umble pe calea celor pacatosi si a devenit evidenta, atunci cand s-a asezat pe scaunul celor batjocoritori.

Ceea ce este vital pentru orice credincios care merge în mijlocul lumii pentru a predica Cuvantul lui Dumnezeu altora, este sa fie alert în fiecare împrejurare a vietii, pentru ca nu cumva sa ajunga sa gandeasca si sa actioneze ca lumea !

Vestea buna pe care as dori sa o auzi astazi, este adevarul ca: “exista posibilitate de pocainta chiar si pentru cel cazut. Atunci cand si-a marturisit pacatul, a plans si s-a pocait, Simon Petru a fost iertat, iar Domnul Isus i-a reanoit chemarea pentru a fi un vestitor al Evangheliei.

Nu cumva si viata ta ar trebui sa fie reînoita? Daca ai nevoie de aceasta reînoire, cere-i lui Dumnezeu sa o faca.

Daca te întorci cu pocainta la Dumnezeu, vei gasi iertare si vei beneficia de sansa unui nou început, indiferent de cat de mult ai gresit.

PENTRU CEL CREDINCIOS, O CADERE NU-I FINALUL CALATORIEI, CI SANSA UNUI NOU ÎNCEPUT !

2 COMENTARII

  1. Nu as vrea sa fOST in pielea lui Petru.
    El stia ca satana i-a cerut sa ii cearna, stia ca va fi cel care il va trada pe ISUS. Cred ca nu a crezut ca ar putea face asa ceva, pana cand acest lucru nu s-a intamplat.
    IMPORTANT ESTE ca si ISUS STIA si s-a rugat pentru el.
    Si pasul cel mai important in viata unui om este sa accepte iertarea si sa se ierte pe sine insusi. Si tot important este sa poate ierta pe altii, sa ii ajute atunci cand acestia sunt cazuti si descurajati, facandu-le cunoscut drumul reinnoirii. Astfel Petru a fost pregatit de Dumnezeu sa conduca “turma” lui Isus pe drumul vesniciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.