18 Ianuarie

1
37

.” De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau ” Romani 8:28

Cînd Wayne Kraiss, presedintele Colegiului Southern din California, si-a început slujirea sa ca pastor în Wheaton, Illinois, a vizitat o noua membra a bisericii care emigrase în SUA, venind din Europa.

Deoarece in timpul acestei vizite, pastorul a descoperit ca aceasta sora avea multe probleme si era foarte bolnava, in rugaciunea pe care a facut-o la sfîrsitul întîlnirii, el a marturisit lui Dumnezeu toate aceste dureri, dar fara speranta si nici o nadejde de schimbare a acestor situatii.

Urmarindu-i insa rugaciunea si mai ales expresia fetei, acea sora înainte de plecare i-a spus pastorului: ” Cînd eram mica si locuiam cu parintii mei în Germania, am întrebat-o într-o zi pe mama: “Ce înseaamna ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre bine ?” Mama, care tocmai facea un cozonac, în loc sa-mi dea un raspuns întrebarii pe care i-am adresat-o, mi-a întins o ligurita de bicarbonat de sodiu, cerindu/mi sa-l gust. Atunci cînd l-am gustat, a fost oribil!

Pentru ca nu întelesesem de ce mama mi-a dat sa încerc ceva ce avea un gust atît de rau, am întrebat-o de ce a facut asta? Dupa ce mi-a ascultat intrebarea,mama mi-a zis: ” Asa ti-am raspuns întrebarii tale !” Pentru ca n-am inteles ce-a vrut sa-mi arate, mama mi-a spus: “Am vrut ca aceasta lectie practica, sa te ajute sa intelegi pentru totdeauna ce înseamna ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre bine !”

Multe lucruri, a continuat ea sa-mi spuna, luate singure nu au un gust placut, asemenea bicarbonatului de sodiu. Dar cînd sunt amestecate cu alte ingrediente si-s coapte în cuptor, produc cel mai delicios cozonac.

Bicarbonatul de sodiu, singur are un gust oribil. Amestecat însa cu zahar, vanilie, ulei si sare, in coca cozonacului este delicios. Si credinta priveste viata în acelasi mod: nu se uita la particularitati, ci evalueaza viata ca un întreg !

Nu cumva ai anumite lucruri in viata ta care au gust de bicarbonat ? Daca te vei concentra numai asupra lor, vei avea totdeuna un gust amar. In anul in care tocmai am intrat, priveste prin credinta, viata ca un intreg, si gustul ei iti va fi dulce, pentru ca “toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu!”

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma ca prin credinta sa vad doar ceea ce este bine în toate lucrurile .Amin


1 COMENTARIU

  1. “Credinta nu este o simpla actiune, ci o serie de actiuni.Este o atitudine constanta a inimii, o ascultare neconditionata.Credinta trebuie sa aiba un suport divin, pe care sa se bizuie, pe care-l gaseste in promisiunile lui Dumnezeu.” – (J. Oswald S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.