18 FEBRUARIE CUM SĂ DEPĂȘEȘTI TRECUTUL (1)

0
40

“O bucurie veșnică le va încununa capul; îi va apuca veselia și bucuria, iar durerea și gemetele vor fugi” (baia 31:11}
Cu toții avem capitole în viață pe care am dori să le rescriem. Dr. Harold Bloomfield spune: “Durerea emoțională nerezolvată creează haos în sistemul imunitar, în funcția cardiacă, în nivelurile de hormoni și în alte funcții fizice. Trebuie să facem pace cu trecutul deoarece viața noastră poate depinde efectiv de lucru[ acesta”. Pentru a-ți depăși trecutul, mai întâi, uită-te la el altfel. Recataloghează-l. Întreabă-te: “în ce fel m-a făcut maj puternic? Ce știu acum și nu am știut atunci?”Nu te uita la ce ai pierdut, ci la ce ai câștigat.

În al doilea rând înțelege care este diferența dintre vinovăție și rușine. Vinovăția este atunci când te simți prost față de ce ai făcut ““ e un sentiment sănătos; rușinea înseamnă să te simți prost față de cine ești tu ““ e un sentiment toxic care te înnebunește. Toți avem lucruri pe care ne-am dori să le schimbăm la noi, dar când ne-a creat, Dumnezeu a spus: “iată că erau foarte bune” (Geneza 1:31), așa că începe să te vezi așa cum te vede El.

În al treilea rând, nu te mai pedepsi cu “ce bine ar fi dacă”. După ce a călcat-o strâmb rău de tot și Dumnezeu l-a ridicat, David a scris: “Ferice de cel cu fărădelegea ier¬tată, și de cel cu păcatul acoperit! Ferice de omul, căruia nu-i ține în seamă Domnul nelegiuirea” (Psalmul 32:1:2). lartă-te; Dumnezeu a făcut-o. Pentru că El te vede prin cruce, ești “primit” (Efeseni 1:6). În ultimul rând, mută-te de la durere la câștig. Vindecarea necesită timp, așa că așteaptă-te la mânie, teamă și tristețe. Nu le respinge; ele fac parte din proces. Dar nu le adopta; trebuie să știi când a venit vremea să mergi mai departe. Nu poți merge cu spatele spre viitor și viitorul pe care l-a pregătit Dumnezeu conține mai multă fericire decât orice trecut despre care poți îți amintești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.