18 Februarie-CONTINUĂ SĂ TE ROGI ȘI SĂ CREZI

0
52

“Apoi le-a mai zis” (Luca 11:5)

Nevoia ta mișcă inima lui Dumnezeu, dar credința ta îl face să acționeze. Așadar, continuă să te rogi și să crezi. Domnul Isus ne oferă două ilustrații ale acestui lucru:

1) “Dacă unul dintre voi are un prieten, și se duce la el la miezul nopții, și-i zice: “Prietene, împrumută-mi trei pâini “¦ și dacă dinăuntrul casei lui, prietenul acesta îi răspunde: “Nu mă tulbura; acum ușa este încuiată, copiii mei sunt cu mine în pat, nu pot să mă scol să-ți dau pâini” ““ vă spun: chiar dacă nu s-ar scula să i le dea, pentru că-i este prieten, totuși, măcar pentru stăruința lui supărătoare, tot se va scula și-i va da tot ce-i trebuie” (Luca 11:5-8). De ce vrea Dumnezeu să-ți răspundă la rugăciune? Pentru a-Și proteja reputația de Cel ce face legăminte și le respectă.

2) “Într-o cetate era un judecător“¦ În cetatea aceea era și o văduvă, care venea des la el, și-i zicea: “Fă-mi dreptate Multă vreme n-a voit să-i facă dreptate. Dar în urmă, și-a zis: “Măcar că de Dumnezeu nu mă tem și de oameni nu mă rușinez, totuși, pentru că văduva aceasta mă tot necăjește, îi voi face dreptate, ca să nu tot vină să-mi bată capul.”

Domnul a adăugat: “Auziți ce zice judecătorul nedrept? Și Dumnezeu nu va face dreptate aleșilor Lui, care strigă zi și noapte către El, cu toate că zăbovește față de ei? Vă spun că le va face dreptate în curând” (Luca 18:2-8).

Concluzie: Dumnezeul pe care Îl slujești este drept, milostiv, poate și dorește să-ți împlinească nevoile, deci continuă să te rogi și să crezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.