18 Februarie

0
40

” Cine este chemat la o slujba, sa se tina de slujba lui. Cine învata pe altii, sa se tina de învatatura. Cine îmbarbateaza pe altii, sa se tina de îmbarbatare. Cine da, sa dea cu inima larga. Cine cârmuieste, sa se cârmuiasca cu râvna . Cine face milostenie, s-o faca cu bucurie.” Romani 12:7-8

Din cauza recesiunii economice, un credincios a pierdut o foarte buna pozitie de conducere, a unei vestite companii. El era un lider foarte bun si realizase performante deosebite. Nimeni nu s-ar fi asteptat ca tocmai el sa-si piarda slujba. Cu toate acestea, s-a întâmplat!

În noul sau statut de somer, acesta a încercat sa câstige ceva bani pentru a-si întretine familia, de aceea a mers în port sia început sa faca curatenie pe barci si pe iahturi.

Ne-am astepta ca în acesta noua postura, acesta sa fie disperat si nemultumit. N-a fost însa asa. Desi a dezbracat hainele de birou si a îmbracat salopeta, sia înlocuit stiloul cu matura si forasul, viata lui nu s-a schimbat. A ramas la fel de plin de bucurie si entuziasm.

Mai mult decât atât: în timp ce facea curatenie, a întâlnit doi studenti din Costa Rica, care munceau în acelasi loc, pentru a câstiga banii necesari pentru a-si achita studiile.

Cunoscând ca acesti tineri nu au nici un statut legal, acest credincios s-a oferit sa-i înfieze si sa le fie un parinte adoptiv, care sa-i ajute pentru a-si atinge visurile.

Pierderea pe care a suferit-o din cauza faptului ca a fost demis din functia pe care a detinut-o, nu l-a împiedicat de-a ramâne în voia lui Dumnezeu. Pentru ca a continuat sa-I slujeasca lui Dumnezeu cu aceeasi credinciosie si devotament, el a gasit semnificatie si în noua slujba pe care o împlinea, gasind împlinire prin faptul ca si-a investit viata în succesul altora.

Rugaciune: Doamne Isuse; atunci când si în viata mea vin norii descurajarii si ai deznadejdii, chiar daca am pierdut totul, ajuta-ma sa nu Te pierd pe Tine si sa-mi investesc viata în succesul altora, pentru ca sa pot avea bucurie deplina. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.