18 Aprilie

0
27

” De aceea va spun : Nu va îngrijorati de viata voastra , gîndindu-va ce veti mînca , sau ce veti bea; nici de trupul vostru , gîndindu-va cu ce va veti îmbraca. Oare nu este viata mai mult decît hrana si trupul mai mult decît îmbracamintea ?” Mat.6:25

Omul nostru de afara(trupul fizic) , se trece ; spune apostolul Pavel. În acesta declaratie fiecare dintre noi din proprie experienta, stim ca are dreptate. În fiecare zi ne schimbam si nu mai semanam cu persoana din ziua precedenta.
Cu cîtva timp în urma , Bobby Mc.Farin a scris un cîntec care a ajuns repede un hit fredonat de toti cei care l-au auzit. “Don’t Worry , Be Happy ! ( nu te îngrijora, ci fii fericit ).

El a marturisit ca în cîntecul sau a vrut sa cuprinda acest fapt cunoscut de toti : “îngrijorarea este contraproductiva”! Îngrijorarea te face sa-ti pierzi energia si entuziasmul a spus Mc.Farin. De aceea cînd ajungi în astfel de momente , trebuie sa-ti schimbi gîndirea pentru ceva pozitiv. Sa afisezi o fata zîmbitoare si sa-ti spui : “Las-o mai încet “!

Mc. Farin, care a avut un moment în viata în care dorea sa devina preot episcopalian, a spus ca în acest cîntec a încercat sa-si exprime propriile nevoi. Atunci cînd am compus acest cîntec ma confruntam cu o perioada de stres si de mari framîntari. Erau anumite lucruri în viata mea de care nu ma puteam bucura. De aceea acest cîntec a avut acelasi mesaj pentru mine ca si pentru toti cei care l-au ascultat : “Don’t worry….be happy !

Înaintea lui Mc. Farin însa , Domnul Isus ne-a spus acelasi lucru : “nu va îngrijorati”! Stim din constatarile medicale ca îngrijorarea este starea cea mai periculoasa pentru trupul nostru. Este cadrul în care încep si se manifesta cele mai severe boli.

Aflîndu-ne în acesta situatie, Domnul Isus ne cheama nu numai sa ne schimbam atitudinea fata de lucrurile cu care ne confruntam si sa ne luam o fata zîmbitoare , ci sa lasam îngrijorarile noastre în seama Lui. Încrezîndu-ne în El si asteptînd solutiile Lui pentru problemele noastre, vom gasi adevarata fericire. Bucuria mîntuirii si a biruintei în numele Lui.

Rug. Dumnezeul dragostei ; asculta-mi rugaciunea si îndeparteaza îngrijorarile din viata mea , ca sa pot trai bucuria deplina a biruintei în numele Tau . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.