18-02-2014 -Bolnav sau sănătos?

0
52


“Isus a luat cuvântul și le-a zis: Nu cei sănătoși au trebuință de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem la pocăință pe cei neprihăniți, ci pe cei păcătoși.
” Luca 5.31-32

Foarte mulți oameni vor merge în pierzare, pentru că sunt prea buni; sunt prea bine crescuți, prea drepți, prea cumsecade, prea onești, pentru a avea nevoie de un Mântuitor!
Dar nu este bine dacă oamenii sunt cinstiți, drepți și prietenoși? Desigur! Dar dacă posedă toate aceste calități fără Dumnezeu, dacă toate acestea sunt doar rezultatul caracterului lor cinstit, ei sunt morți din punct de vedere spiritual în ochii lui Dumnezeu și, în ciuda onestității lor, vor merge în pierzare. Calitățile mai sus-numite nu sunt rele în sine, din contră; dar a te baza pe aceste calități, fără a avea viață nouă din Dumnezeu, înseamnă independență și voință proprie. Un om drept poate să facă lucruri bune, dar se aseamănă unui coșar care aranjează rufe curate.
Numai cine se simte sau se știe bolnav merge la medic. Încă nu ați observat că sufletul dumneavoastră este bolnav? Aveți nevoie de mântuirea sufletului dumneavoastră, dacă nu doriți să mergeți în pierzare. Domnul Isus nu a venit să cheme la pocăință pe cei drepți, ci pe păcătoși. Aceasta este calea mântuirii pentru orice suflet bolnav. Domnul Isus vă cheamă la pocăință și recunoașterea păcatelor. Sau aparțineți de cei care n-au nevoie niciodată de un medic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.