17 Octombrie

1
39

” Domnul ostirilor este cu noi , Dumnezeul lui Iacov este un turn de scaparepentru noi.” Psalmul 46:7

Durerea este o parte inevitabila a vietii din aceasta lume. Nici chiarDomnul isus, Mântuitorul nostru, n-a putut s-o evite atunci când a venit saîmplineasca misiunea care I-a fost încredintata de Tatal.

Într-o scena a unui desen animat ce prezenta încheierea unui meci debaschet, Charlie Brown, a parasit-o îmbufnat pe prietena ei Lucy si a iesitafara din sala de sport, complet dezamagit. Când a ajuns în strada, aceastas-a asezat pe bordura, si-a pus capul în palme si-a murmurat printresuspine:” Un alt meci pierdut!” “Ce rusine!”

Când prietena sa Lucy s-a apropiat de el ca sa il încurajeze, Charlie Brown aîntâmpinat-o cu o declaratie foarte taioasa, spunându-i:” M-am saturat satot pierd!” “În tot ceea ce fac, nu câstig niciodata!”

“Asculta Charlie; i-a spus Lucy. Nu trebuie sa fii asa de dezamagit deaceasta înfrângere, pentru ca totdeauna învatam mai mult din esecuri, decâtdin reusite!”

Auzindu-i cuvintele, Charlie s-a întors spre prietena sa si dupa ce aprivit-o cu ochii larg deschisi, i-a spus:” Atunci aceasta situatie ma facesa fiu cea mai înteleapta persoana din lume; nu-i asa?”

Sa nu-ti faci prea multe planuri, crezându-te a fi cineva, i-a raspunsimediat Lucy, pentru ca în aceasta lume sunt multe persoane în situatia ta,  care ti-ar putea tine companie!

Si Biblia vorbeste de multe ori despre înfrângeri, dureri, dezamagiri , saumulte alte crize ale vietii. Moise a vazut tara promisa, dar nu i s-a permissa intre în ea. În mijlocul sarbatorii, Ana n-a putut sa manânce dindarurile oferite de sotul sau, pentru ca era rapusa de durerea ca n-aveacopii.

Ilie, dupa o viata de slujire , a ajuns într-un pustiu unde dezamagit deceea ce se întâmpla în Israel, dorea sa moara în singuratate. Vaduva dinNain era sfâsiata de durere, pentru ca ducea la groapa pe singurul ei fiu.  Maria si Marta , au fost îndurerate pentru ca fratele lor a murit, iarDomnul Isus n-a ajuns la timp.

Ce ar trebui sa scrii daca în aceasta zi ar trebui sa adaogi la aceastalista si durerile din viata ta ?

Da; în aceasta lume exista multa suferinta si multa durere, dar promisiunealui Dumnezeu pentru noi este ca în astfel de momente, nu suntem singuri. “Domnul ostirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scaparepentru noi.”

Rugaciune: Doamne Isuse; în aceasta zi când trec prin valea unmbrei mortii, îtimultumesc ca nu ma lasi singur, iar toiagul si nuiaua Ta ma mângai! Amin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.