17 Octombrie

0
38

“Dimpotriva , fiti buni unii cu altii , milosi, si iertati-va unul pe altul , cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi în Hristos ” Efeseni 4:32

O bunicuta care împreuna cu sotul ei si-a aniversat “nunta de aur “, atunci cînd a fost întrebata care a fost secretul acestei lungi si fericite casnicii, a dat un raspuns neasteptat : ” În ziua nuntii noastre , a raspuns bunicuta , am hotarît sa fac o lista cu zece dintre slabiciunile sotului meu, pe care sa i le îngadui ; iar atunci cînd îsi va manifesta vreuna dintre ele sa fiu gata sa iert neconditionat.

Auzind acest raspuns, unul dintre invitati a fost curios sa afle ce anume era trecut pe acea lista ? Vazînd curiozitatea tuturor , bunicuta le-a zis : ” Sa va spun adevarul ; înca n-am reusit sa scriu aceasta lista. Dar oridecîteori sotul meu facea ceva care ma facea sa fiu nefericita , spuneam todeauna: ” Luci , aceasta manifestare cu siguranta este una din cele 10 de pe lista. “!

Aceasta este o atitudine pe care si Domnul Isus ar aprecia-o ! Ce lucruri ar trebui sa trecem noi pe lista, gîndindu-ne la cel care ne-a gresit ? De cîte ori suntem dispusi sa-l iertam ? De sapte ori, pare a fi un numar acceptabil luînd în considerare disponibilitatea umana. Domnul Isus însa spune : “Nu numai de sapte ori; ci de saptezeci de ori cîte sapte “!

Viata crestina nu poate fi definita de intentii bune si numere aritmetice; ci printr-o atitudine de compasiune si iertare manifestata practic în fiecare zi. Cu alte cuvinte nu exista nici o limita pentru masura în care trebuie sa oferim iertare celui care ne-a gresit. Ci trebuie sa fim pregatiti sa iertam continu , asa cum si noi suntem iertati.

Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa fiu gata sa iert todeuna . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.