16 Octombrie

3
41

” Daca iertati oamenilor greselile lor, si Tatal vostru cel ceresc va va ierta greselile voastre ” Mat.6:14

Este un lucru foarte greu atunci cînd ni se cere sa iertam pe cineva care ne-a ranit profund. Leo Buscadyn , a prezentat încercarea prin care a trecut una dintre studentele sale, ce a fost înselata de de prietenul ei. Dupa ce a fost înselata, acea tînara a foat si parasita de prietenul ei ,situatie care a ranit-o profund. Descurajata, în acea vreme, a avut momente cînd credea ca ca nu va reusi sa treaca peste aceasta situatie.

În framîntarea sufletului ei , acea studenta a început sa caute o cale prin care sa-l faca pe fostul ei prieten sa sufere la fel de mult. Sa cauti sa ranesti pe acel care te-a ranit, este o reactie fireasca.

Acea tînara se pregatea sa raspunda cu aceiasi moneda : “ochi pentru ochi si dinte pentru dinte “! În adîncul inimii ei însa , stia ca trebuie sa ierte. Pentru ca nu era pregatita sa acorde iertare asa din proprie initiativa, a ramas multa vreme framîntata de ceea ce i s-a întîmplat. Din aceasta cauza durerea din sufletul ei a ajuns atît de intensa încît nu mai reusea sa învete sau sa se concentreze la lectii. Deprimata a renuntat la unele cursuri.

Cînd a încercat sa înceapa o noua relatie , totul a esuat. Ajungînd în momentele cele mai grele, si-a dat seama însa ca daca nu se va opri si nu va parasi aceasta stare de deprimare , viata îi este în pericol.

Dorind sa iasa din aceasta situatie , a hotarît sa ierte si sa uite tot ceea ce i s-a întîmplat. Cînd a luat aceasta hotarîre, a gasit adevarata eliberare si n-a mai fost o sclava a mîniei , urii si-a resentimentelor. Din acele momente viata i sa-a transformat radical. A continuat cursurile si si-a refacut viata într-o noua relatie cu un baiat, care mai tîrziu a ajuns sa-i fie sot.

Experienta acestei tinere ne arata cît de greu este sa iertam pe cineva care ne-a gresit. Desi uneori credem ca aceasta nu va fi posibil si ne-am simti mult mai bine daca acelei persoane i s-ar întîmpla ceva rau care sa-i arate ce înseamna ranirea, în acele momente putem birui resentimentele si amaraciunea numai daca hotarîm sa iertam din toata inima.

Daca treci prin astfel de momente, hotaraste cum vei raspunde situatiei cu care te confrunti. Aceasta va face diferenta privind starea vietii tale de mai tîrziu. Daca vei alege sa pastrezi resentimentele , te vei prabusi. Dar daca vei alege sa ierti si sa uiti , viata ta va înflori !

Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa iert din toata inima chiar pe cei ce nu merita, stiind ca si Tu m-ai iertat la fel . Amin

3 COMENTARII

  1. super mega tare!!!!!!!
    am trecut printr-o perioada mai deficila in familie(stiti doar,adolescenta…..)si am fost ranita foarte adanc….dar am decis sa IERT!si ma simt extraordinar.astazi chiar am sa inghit si cele mai nedrepte acuzatii si critici de la ai mei!multumesc Domnului pt Cuvantul Lui MINUNAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. este minunat ca Dl sa iti dea puterea de a ierta si eu am avut o experienta de genul asta si Dl a lucrat intr-un mod minunat.daca vrei sa poti ierta trebuie doar sa ceri putere Tatalui ceresc si El ti-o va da,Fiti binecuvantati!

  3. DA.asa este tb sa iertam din toata inima chiar si pe cei care nu merita pt k DOMNUL ISUS ne-a iertat noua mult mai mult …. vreau sa va doresc binecuv. DOMNULUI pt osteneala voastra …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.