17 NOIEMBRIE FUGI TU DE DUMNEZEU? (1)

0
45

– “lona s-a sculat să fugă la Tars” (lona 1:3)-

Ninive era situată cam la 800 km est de unde era Iona. Tarsul era cam la 4000 de km vest de unde era el. În loc să meargă 800 de km în voia lui Dumnezeu, Iona s-a hotărât să meargă 4000 de km în afara ei. Ai făcut și tu vreodată la fel? Dumnezeu spune: “Vino aici”, dar tu te duci acolo. Vestea proastă e că trebuie nu numai să parcurgi înapoi cei 4000 km pe care i-ai făcut în direcția greșită, där și cei 800 de km pe care Dumnezeu ți-a spus să-i faci de la bun început. În plus, de fiecare dată când fugi de Dumnezeu ajungi să plătești. “A găsit acolo o corabie care mergea la Tars. A plătit prețul călătoriei” (lona 1:3).

Partea bună referitoare la mersul la Ninive este că Dumnezeu se îngrijește de banii de bilet. Partea proastă referitoare la mersul la Tars este că tre­buie să-ți plătești singur biletul. Mulți dintre noi trebuie să plătim bani pentru călătoria la Tars, pe când, dacă am fi ales calea lui Dumnezeu, El s-ar fi îngrijit de bilet. Să mai remarcăm ceva: când nu-L asculți pe Dumnezeu nu doar că te distrugi pe tine însuți, dar și pe cei din jur. Acei bieți marinari. de pe corabie nu au căutat necazul provocat de Iona, dar au avut parte de el. Încurci tu viețile celorlalți datorită răzvrătirii tale?

Gândește-te puțin; dacă vântul, marea și peștele au trebuit să-L asculte pe Dumnezeu, ce șanse avea Iona să scape? Iona nu și-a revenit decât când a fost înghițit de pește iar unii dintre noi nu vom face ce este bine până nu pățim la fel; până când Dumnezeu nu îngăduie circumstanțe atât de potrivnice încât singurul lucru care ți-a mai rămas este să alergi la El și nu să fugi de El. Îți vorbește Dumnezeu astăzi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.