17 Mai

0
32

” Când s-a apropiat de cetate si a vazut-o, Isus a plâns pentru ea, si a zis: Daca ai fi cunoscut si tu, macar în aceasta zi , lucrurile cari puteau s-ti dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tai.” Luca 19:42-43

Citind versetele bivlice de astazi, s-ar putea sa ne întrebam: “Oare a plâns Domnul Isus cu adevarat?” Am citit recent o declaratie facuta de pastorul Ernie Campbell, care vorbind despre momentul Nasterii Domnului Isus a spus: ” Desi în locul în care S-a nascut Domnul, nu era nici un pat si nici o perna pe care El sa-si fi plecat capul, culcat pe paie si vegheat doar de vite, în multe tablouri ale nativitatii, pruncul totdeauna zâmbeste fericit!

Facând aceasta observatie, pastorul Ernie Campbell a aratat ca desi cei mai multi pictori îl prezinta pe Domnul râzând, aceasta imagine a nativitatii, nu este reala,pentru ca Domnul Isus a fost un copil normal. Si orice copil normal, are momente când mai si plânge! De aceea, el a spus ca ar fi fost ciudat ca în copilarie, Domnul Isus sa nu fi plâns niciodata, pentru ca El a facut-o de multe ori chiar si atunci când era om mare!

Duminica Floriilor ar fi trebuit sa fie cea mai fericita zi din viata Domnului. În acea zi, El a fost înconjurat de o mare multime. Numarul celor ce te urmeaza este deosebit de important pentru multi predicatori. Ne simtim mult mai bine atunci când toate scaunele din biserica sunt ocupate. Nu-i asa?

Impresionati de numarul celor ce-L urmau pe Domnul, unii dintre farisei au exclamat: “iata ca toata lumea se duce dupa El!”

Se parea ca în acea duminica a Floriilor, predica Domnului Isus urma sa fie ascultata de cei mai multi ascultatori, ce erau gata sa-L aclame si sa-L urmeze oriunde. În loc însa sa se bucure, Domnul Isus plânge! Ce L-a determinat oare sa aiba aceasta atitudine?

Domnul Isus a plâns, pentru ca El privea dincolo de flori si de strigatele de osanale si întrezarea deja umbra crucii. El stia ca cei ce îl urmeaza sunt schimbatori si ca în numai câteva zile cei ce strigau acum “Osana”, vor striga ” Rastigneste-L”, “Rastigneste-L”.

Aceiasi oameni care în duminica Floriilor, i-au deschis portile Ierusalimului pentru a-L primi în cetate ca pe un rege, în Vinerea Mare, îl vor izgoni ca pe un tâlhar!

Oamenii din vremea Domnului Isus s-au schimbat asa de repede în atitudinile lor, pentru ca Mesia pe care L-au cinstit atunci când a venit la Ierusalim, era diferit de Mesia pe care ei îl asteptau. Pentru ca Hristos nu s-a încadrat în tiparele lor, acestia L-au respins si au schimbat textul cântarii din “Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului”, cu “la moarte cu omul acesta!”

Nu-i asa ca ai încercat sa-L pui pe Hristos si în tiparele vietii tale si fiindca nu s-a potrivit, L-ai scos afara? Daca ai avut acesta atitudine, nu uita ca Hristos plânge si pentru tine!

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa Te primesc ca Domn si Mântuitor al vietii mele si sa nu Te mai las sa pleci niciodata. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.